90 dekarlık alana sahip mısır tarlasında incelemelerde bulunan ve tarla sahibinden mahsulle ilgili bilgi alan Vali Tuncay Akkoyun, mısır tarlasına girerek bizzat hasat yaptı.

“DEVLETİMİZ ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDA”

Hava şartlarının çiftçilerimiz açısından önemine değinen Vali Tuncay Akkoyun “Çiftçilerimizin üretimde verim alabilmesi için hava şartları büyük önem teşkil etmektedir. Çok şükür bu sene hava koşulları çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Çiftçilerimizin yüzü gülünce bizim de yüzümüz gülüyor. Vatanı sevmek çalışmaktır, üretmektir. Siz yeter ki üretin, devletimiz her daim çiftçilerimizin destekçisidir.” ifadelerini kullandı.

“MODERN YÖNTEMLERLE YAPILAN TARIM İLE YÜKSEK VERİM ALINMAKTADIR”

Tarımda modern tekniklerin ve ileri teknoloji aletlerin kullanımının önemine işaret eden Vali Tuncay Akkoyun, “Çiftçilerimiz için tarım makineleri büyük önem arz etmektedir. Modern yöntem ve ileri teknoloji makineler kullanılarak yapılan tarımda yüksek verim elde edilmektedir. Tabii burada bir diğer önemli konu da bilimdir. Tarımda izlenecek yol ve yöntemleri bilimin ışığında uygulayarak verimi arttırmak asıl hedefimiz olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Tuncay Akkoyun, Karaman’ın coğrafya itibariyle tarım için oldukça elverişli olduğunu belirterek, “Bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına alın teri ve emeğiyle destek olan çiftçilerimize hayırlı, bol ve bereketli hasatlar diliyorum.” dedi.

Mısır hasadına, Ak Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, Kâzımkarabekir Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Mustafa Çetinkaya, Kâzımkarabekir Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Eyyup Çakır, İl Genel Meclisi Üyeleri, kurum amirleri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.