Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Polisevinde gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek programı düzenlendi.

Programda konuşan Vali Tuncay Akkoyun, vatan toprağımızın her bir karışının şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıklarıyla yoğrulduğunu dikkat çekerek, “Vatan toprağımızın her bir karışı şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıklarıyla yoğrulmuştur. Bugün bağımsızlığımızın timsali şanlı bayrağımız, şehitlerimizin, gazilerimizin fedakârlıkları ve gayretleri ile gök kubbemizde dalgalanmaktadır. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, İstiklâl Harbi’nden 15 Temmuz’a bin yıldır bu topraklardaki varlığımızı şehitlerimizin ve gazilerimizin üstün kahramanlıklarına borçluyuz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında devletimizin her daim gazilerimizin ve şehit ailelerimizin yanında olduğunu vurgulayan Vali Akkoyun, “Sizler, bizlere tevdi edilmiş kutlu emanetlersiniz. Vatanımız için, milletimiz için, bayrağımız için, ezanımız için göğüslerini siper etmiş en yüce rütbe şehadet mertebesine erişmiş ve gazilik ile müşerref olmuş kahramanlarımıza ve fedakârlık sembolü ailelerine olan minnet borcumuzu ne yaparsak yapalım ödemenin mümkün olmayacağının bilinci içerisindeyiz. Devletimiz, her daim bütün kurum ve kuruluşlarıyla şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yanında olmuş, olmaya da devam edecektir. Her fırsatta şehit ailelerimizi ve gazilerimizi bizzat ziyaret ederek bir araya gelmeye özen gösteriyoruz, bundan sonra da ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkacağımızı, gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. İstiklâl Şairimiz merhum Mehmet Akit Ersoy’un ifadeleriyle: Yılmam ölümden, yaradan, askerim / Orduma, “Gâzî” dedi. Peygamberim / Bir dileğim var, ölürüm isterim / Yurduma tek düşman ayak basmasın / Âmin! desin hep birden yiğitler…Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, cennet vatanımız, ay yıldızlı bayrağımız ve mukaddesâtımız uğruna bir an bile düşünmeden şehadete yürüyen şehitlerimizi ve Hakk’a irtihal eden gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum. Hayatta olan siz fedâkâr gazilerimize ve şehit ailelerimize Allah’tan sağlık sıhhat dolu hayırlı uzun ömürler diliyorum. Davetimize icabet ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizleri Allah’a emanet ediyorum. Sağlıcakla kalın…” şeklinde konuştu.

Programlara Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, kurum amirleri gazilerimiz ve şehit ailelerimiz ile vatandaşlarımız da katıldı.