Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı’nın değerlendirildiği toplantıda Vali Tuncay Akkoyun, kadına yönelik şiddetle kararlılıkla mücadele edileceğine vurgu yaparak, “Hep birlikte çabalayarak şiddeti gündemimizden çıkaracağımıza inanıyorum.” ifadeleri kullandı.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN TOPLUMUMUZDA İSMİNİN DAHİ ANILMAMASI GEREKİYOR”

KADES uygulamasının önemine değinen Vali Tuncay Akkoyun, “Kadına yönelik şiddet maalesef gündemden düşüremediğimiz bir konu. Şiddet başlı başına bir sıkıntı ve artık toplumumuzda şiddet kavramını kaldırmamız gerekiyor. Özellikle kadına yönelik şiddetin toplumumuzda isminin dahi anılmaması gerekiyor. Bu anlamda şu an burada kurulda bulunan her bir üyeye çok büyük sorumluluklar düşüyor. Çünkü her birimiz belli bir kurumu temsil ediyoruz, her birimiz bu toplumda yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

“KADINLARIMIZ TOPLUMUN İNŞASI NOKTASINDA ÇOK BÜYÜK FEDAKÂRLIKLAR YAPMAKTADIR”

Kadınlarımızın toplumun temeli olduğunun altını çizen Vali Tuncay Akkoyun, “Özellikle kadınlarımız toplumumuzun temelidir. Çocuğun eğitimi, büyütülmesi ve toplumun inşası noktasında ne kadar büyük fedakârlıklar yaptıklarını görmekteyiz. Maalesef bu kadar fedakârlıklarının yanında şiddete maruz kalmaları tahammül edilebilir bir durum değil. Bu bağlamda kadınlarımızın şiddete maruz kalmamaları, böyle bir ihtimalin dahi içerisinde olmamaları noktasında her birimize, hem bu toplumun bir ferdi olarak hem de temsil ettiğimiz makamlar itibariyle çok büyük sorumluluk ve görevler düşüyor.” diye konuştu.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE, HEMEN HEMEN HER TOPLANTIDA GÜNDEME GETİRDİĞİMİZ BİR KONU”

Hep birlikte yapılan çalışmalar sonucunda şiddetin yok edileceğine inandığını söyleyen Vali Tuncay Akkoyun, “Kadına yönelik şiddetle mücadele, hemen hemen her toplantıda gündeme getirdiğimiz bir konu. Kurum çalışanlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza şiddet ile ilgili hassasiyet göstermeleri konusunda talimatlarda bulunuyoruz. Hem dinimizin hem de geleneğimizin gereği olarak eşit yaşam haklarına sahip kadınlarımızın şiddete maruz kalması bizlerin yapacağı gayretli çalışmalar sonrası toplumumuzun gündemi olmaktan çıkacaktır. Yapılan çalışmalar neticesinde, kadınların daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmelerini ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“ŞİDDETLE MÜCADELE HUSUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”

Şiddetle mücadele konusunda kararlı bir duruş sergilediklerini belirten Vali Tuncay Akkoyun, “Kadına şiddet aynı zamanda aile içerisine yapılan şiddettir. Yapılan çalışmalarla kadına şiddetle mücadele edilirken aynı zamanda aile içi şiddetle de mücadele edilmektedir. 2022 yılı içerisinde tüm Türkiye'de 5 milyon erkeğe “KadınaElKalkamaz” sloganıyla kadına yönelik şiddetle mücadele alanında bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri verilmesi hedeflenmektedir. İlimizde hedeflenen sayı 20 bin olmasına rağmen Nisan ayı itibariyle 22 bin erkeğe ulaşılmıştır.” şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca kadına yönelik şiddetle mücadele hususunda yapılan çalışmalar, eğitim faaliyetleri ve KADES uygulaması, Kadın Konukevi açılması ile ilgili konular da görüşüldü.

Vali Tuncay Akkoyun, toplantı sonunda katkılarından ve yapmış oldukları çalışmalardan dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Toplantıya, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, ilçe kaymakamları, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.