Ali Tiske, yaptığı açıklamasında şöyle derken projelerini de aşağıda açıkladı.

“Karaman’ın Kızıllarağini köyündenim. 2009 yılından itibaren hayvancılık sektöründeyim. 7 Yıl Türkiye geneli Damızlık Birlikleri ve işletmelerine genetik ve ırk ıslahı üzerine danışmanlık yaptım, şuan Taşeli bölgesinde Kooperatif yöneticisiyim ve 3 yıldır da hayvancılık yapmaktayım, aynı zamanda iyi bir çobanım.

Karamanda Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, üyelerine hizmet amaçlı kurulan, üreticinin kendine ait olan bir yapıdır. Ancak son dönemde birlik kendi üyesine hizmet edemez hale gelmiştir.

Üretici arkadaşlarımla beraber herkesin sorumluluğu ve görevi olduğu bir yönetim kuruluyla biz Birliğin ve üreticinin sorunlarını ortadan kaldırmak için göreve hazırız. Amacımız siyaset değil, makam sahibi olmak değil, bizim işimiz üretmek üretene sahip çıkmak.

YÖNEYİM KURULU ASİL LİSTESİ

YÖNETİM KURULU BAŞKAN ADAYI: ALİ TİSKE

AZİM LÜTFİ DURAN

S.S.YEŞİLDERE TAR. KAL. KOOPERATİFİ

ETHEM EKİNCİ

NAMIK ERDAŞOĞLU

NEJDET OĞUZYİĞİT

ALİ BÜBER

PROJELERİMİZ

1-MAKİNE VE ALET EKİPMAN PARKI

Damızlık birliğine ait bir makine parkı oluşturulacak katı gübre dağıtma römorku, sıvı gübre dağıtma römorku, silaj derme ve paketleme makinesi ve üreticinin diğer kullanacağı alet ekipmanlar birlik üyelerinin hizmetine sunulacak. Ortak makine kullanımın yaygınlaştırılmasıyla işçilik giderleri maliyetlerin indirilmesi sağlanacak.

2-KABA YEM TEMİNİ VE SÖZLEŞMELİ ÜRÜN EKİMİ

Bölgemizde birçok üretici hayvancılıkla beraber çiftçilikle uğraşmaktadır silaj ve yonca ticareti yapmaktadır. Biz birlik olarak kaba yemini üretemeyen işletmeler için kaba yem üreten üreticilerimizden alıp kendi üyelerimize doğrudan temin sağlayacağız. Talep doğrultusunda sözleşmeli ekim yaptırıp aradan sanayici ve tüccarı kaldırıp üreticiye ekonomik fayda sağlayacağız.

3-TIRNAK BAKIMI VE TEDAVİSİ

Tırnak bakımı ve tedavisi uzman birlik personeli tarafından profesyonel alet ve ekipmanlarla uygun fiyata yapılacak.

4-KÜPELEME

Küpeleme için bir hizmet ağı oluşturulacaktır. Küpeleme birlik personeli tarafından takılacaktır.

5-SUNİ TOHUMLAMANIN KALİTESİNİN ARTIRILMASI

Suni tohumlamada kullanılan spermalar ithalatçı firmalardan genetik kalitesi yüksek tohumlar seçilecek ve aynı maliyette daha kaliteli tohum kullanılacak. Tohumlama hizmeti yaygınlaştırılacak. Bölgedeki ırklar et ve süt verimi bakımından daha verimli bir ırk haline gelecek.

6-BESLENME

Birlik bünyesinde bulunacak olan uzman bir zootekni “beslenme uzmanı” tarafından işletmelere rasyon ve hayvan beslenme konusunda destek sağlanacak. Hayvanlardan kan alınıp kan değerlerine göre rasyon verilecek birlik bu hizmeti ücretsiz olacak.

7-DAMIZLIK DÜVE YETİŞTİRİCİLİĞİ VE HAYVAN TEMİNİ

Öncelikli tedarik üyeler arasında sağlanacak talep fazlası olduğunda şehir dışından sağlanacak. Devlet destekli birliğe ait düve yetiştirme çiftliği kurulacak kendi üreticilerimizden alınan suni tohumlamadan doğan damızlık vasfını taşıyan hayvanlar alınıp gebeleştirilerek tekrar kendi üyemize verilecek.

8-EĞİTİM SEMİNERLERİ VE FUAR GEZİLERİ

Birlik tarafından bölgesel olarak eğitim seminerleri düzenlenecek. Birlik tarafından yılda 3 defa fuar gezisi düzenlenecek Konya, İzmir, Bursa Fuarlarına ücretsiz ulaşım ve konaklama sağlanacak.

Yapılacak bu hizmetler kişi bölge ayırt etmeksizin her bölgede uygulanacak Karaman merkezdeki üreticiyle, Ermenek, Ayrancı, Kazımkarabekir’deki tüm üyeler aynı hizmeti alacak. Bu projeler bizim üyelerimize vaatlerimiz değil sözümüzdür.

Bu yapı hepimizin üretimde sen, ben, biz hepimiz beraberiz, hep beraber sorunlarımızı çözmek için ürettiğimiz süt gibi beyaz listeyle seçime katılıyoruz desteklerinizi bekliyoruz.”