Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde 365 Oda ve Borsanın Delegeleri, Meclis Başkanları ve Genel Sekreterlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Karaman Ticaret ve Sanayi Odası da birlik üyesi olarak genel kurulda yerini aldı. TOBB 74. Genel Kurulu'na Meclis Başkanı Ahmet Çelik, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Genel Kurul Delegeleri Süleyman Ünüvar, Ahmet Bozoğlu, Mehmet Ali Tankişi,  Erman Koyuncu ve Genel Sekreter Ayşegül Koçak katılarak Karaman Ticaret ve Sanayi Odası'nı Genel Kurul'da temsil ettiler.

Genel Kurulun açılışında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisacıklıoğlu burada yaptığı konuşmada iş dünyası olarak kendilerine güvendiklerini belirterek, “Hedeflerimiz büyük. Türkiye sadece bölgesinin değil, dünyanın ekonomik devi olacak” dedi.

Başarıya ulaştıracak esas gücün birlik ve beraberlikten geçtiğini bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu;

“Bu süreçte 4 ana meseleye odaklandık. İlk olarak Oda ve Borsalarımızın gücünü ve kapasitesini artırdık. Odaklandığımız ikinci konu, özel sektörümüzün yurtdışındaki lobisiydi. Eskiden kapısından dahi giremediğimiz küresel iş örgütlerinin tamamında artık söz sahibi olduk. Özel sektörümüzün çıkarlarını tüm dünyada savunan bir camia haline geldik. Üçüncü önceliğimiz, ülke meselelerinde inisiyatif almak oldu. Dördüncü olarak, Türkiye’nin zenginleşmesi için fikir ürettik, proje ürettik”

Genel kurulda, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yeniden güven tazelediği seçimlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey üyeliğine seçildi.

Seçimlerin ardından KTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi Mustafa Gökhan Alkan, kendisine destek veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve bölge oda ve borsa delegeleri başta olmak üzere tüm TOBB delegelerine teşekkür etti.

Aldığı görevin kendisine getirdiği sorumluluğun bilincinde olduğunu ifade eden Başkan Alkan  “Bugün ülkemizin en önemli iş örgütü olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Genel Kurulu’nda Konsey Üyesi olarak seçilmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Kentimiz ve ülkemiz için çalışmalarımızı artık TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyinde de sürdüreceğiz. Bu seçimin herkese hayırlı olmasını diliyor, benimle birlikte konsey üyeliğine seçilen tüm üyelerimize yeni görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.