Alkan mesajında; “Bugün İstiklal Marşı’mızın kabulünün 99.t Yıl dönümüdür. 99 yıl önce bugün Kütahya-Eskişehir Savaşları gibi Türk’ün bu topraklarda tam anlamıyla bir silkiniş ve varoluşunun tehlikeye girdiği bir savaş öncesinde TBMM’de kabul edilen inancın marşıdır. Birbirinden güzel 724 şiir içinden Türk’ün dününü, bugününü ve yarınını inanç ve karakterine uygun olarak anlatan bu manzume sadece yetenek değil istisna bir ruhla yazılmıştır.

Büyük bir onur ve karakter adamı âlim, aydın bir insan olan Mehmet Akif Ersoy ırzımızın, inancımızın ve geleceğimizin teminatı ordumuza armağan ederek milletimizi memnun etmiştir.

“ Ben ezelden beridir, hür yaşadım, hür yaşarım.” diyerek Türk Milleti’nin yüz yılını, bin yılını değil tarih sahnesine çıktığı andan bu yana özgürlük aşkını ve kesintisiz tarih akışını hatırlatmaktadır. Marşın defalarca ayakta okunup alkışlanması, herkesi duygulandırması, daha o gün milli birlik ve beraberliği sağlaması hepimize ışık olmalıdır.

Minnetsiz,  karakterli, bilge, şekilci değil inanan bir mü’min ve özgürlük aşığı bir fikir abidesi olan bir insanın elinden, gönlünden çıkması hiç tesadüf değildir. Türk’ün Tarihi aklın olduğu kadar aynı zaman da hikmetin de tarihidir.  O yüzden ödülle yazılmamıştır. O yüzden elbise parası bile olmadığı hâlde para almayan biri tarafında yazılmıştır. O yüzden ısmarlama ve dalkavukça değil imanla irfanla yazılmıştır. Marşın yazıldığı o aylar ve yıllar Kütahya- Eskişehir, Sakarya gibi kâbus dolu yıllar. Marşımızın verdiği ümit, milletimizin azmi, en önemlisi Allah’ın yardımıyla aşılmış ve Büyük Taarruz Zaferi’yle sonuçlanmıştır.

Biz Türk-Eğitim Sen’liler olarak İstiklal Marşı’mızı milletimizin genel bir değeri olarak okur, okuturuz. Büyük şairimizi meftun olduğu Taceddin Dergahı’nda ziyaret eder, rahmetle yâd ederiz. Onun adeta gönül mürekkebinden damıtarak yazdığı marşımızın her mısrasına sahip çıkarız.  Aziz hatırasına laf söyletmeyiz” dedi.