MEB’in İletişim Merkezi MEBİM 147’ye, Öğretmenler Günü nedeniyle öğrencilerine gösterdikleri ilgi, sevgi ve sabırdan dolayı 25 binin üzerindeki öğretmen için teşekkür mesajı geldi.

Açıldığı 1 Mart 2012'den itibaren öğretmen veya idareciler için toplam 20 bin 308 teşekkür alan MEBİM 147’ye sadece bu yılın kasım ayında gelen teşekkür çağrısı, 5 yılın üzerine çıktı.

Öğretmenler Günü dolayısıyla son üç haftada MEBİM 147'ye veli ve öğrencilerden öğretmenlere iletilmek üzere 25 bin 177 teşekkür mesajı geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çalışanları tarafından tek tek kağıda dökülen mesajlar, okul müdürleri aracılığıyla öğretmenlere resmi yazıyla iletildi.

Karaman’da da Yem Sanayi İlkokulu öğrenci velileri MEB’in İletişim Merkezi MEBİM 147 aracılığıyla sınıf öğretmenlerine, hem okul içi hem okul dışında öğrencilere olan ilgilerinden ve alakalarından, vermiş oldukları emeklerden dolayı teşekkür ediyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz mesajı bıraktılar.

Yem Sanayi İlkokulu’nu onurlandıran velilerin örnek davranışı öğretmenler tarafından takdir edildi.

MEBİM 147 Nedir?

Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi, “MEBİM 147” eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla öğrenci, veli, öğretmen ve diğer bütün vatandaşlardan gelen her türlü bilgi edinme, soru, talep, görüş, öneri, ihbar ve şikâyeti, etkin ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla 1 Mart 2012’de Van Erciş’te hizmet vermeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince yürütülen İletişim Merkezi hizmetleri haftanın 7 günü 24 saat boyunca devam etmekte. İletişim Merkezine yurt içinden 147 kısa numarası ile ulaşılabilirken yurt dışından da +90 312 147 1122 numarası ile ulaşılabilinmekte.

MEBİM 147’ye başvuran vatandaşlara 3 iş günü içinde (72 saat) cevap verilmekte. Bu durum, vatandaşların bilgiye ulaşma sürecini hızlandırdığı gibi bilgiye ulaşım maliyetini ortadan kaldırmakta ve zamandan tasarruf sağlamakta.