Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, “Göreve geldiğimiz günden beri üzerinde sürekli olarak çalıştığımız ve 2022 yılında da ağırlık verdiğimiz “Turizm” ‘de meyveleri toplamaya başladık. 2022 Şubat ayından itibaren yoğun bir tanıtım ve bilgilendirme dönemine girdiğimiz Akkuyu NGS’de çalışan Ruslar ve ailelerine yönelik olarak çalışmalarımızda güzel sonuçlar almaya başladık.

18 Haziran 2022 de çocuklar dâhil 500 kişilik Rus (Akkuyu Nükleer Enerji çalışanları) kamp yapmış ve bu tarihten sonra yabancı misafirlere öncülük yapmışlardır. Bu tarihten sonra 167 adet çadır kiralaması yapılmış olup 502 kişiye hizmet verilmiştir. Bugüne kadar mesire alanına 1.500 Rus misafir giriş yapmıştır.

İlçemizde alışılagelmiş turizm alanı olarak görülen tarih ve doğa turizmine özellikle bir yıl boyunca yaptığımız etkinliklerle kültür de eklenmiştir.

Alternatiflere; Yamaç Paraşütü, Tandem uçuşlar, flyboard, Enduro, off road etkinliklerimiz ile de farklı alternatifler eklenerek çeşitlilik sağlanmıştır.

İlçemizin gözde yerlerinden olan Mesire alanımıza ise;

1 Mayıs 2022 ile 24 Ekim 2022 tarihleri arasında 6.290 araç ile 29.850 yerli-yabancı mesire alanını ziyaret etmiş olup, oluşturduğumuz havuzu 2.270 kişi kullanmıştır. Ülkemizin en güzel kanyonlarından olan Nadire kanyonu ve Turkuaz gölünü gezmek için 8.049 kişi tekne hizmeti almıştır.

Alternatiflerle dolu Turizmin yeni gözdesi Ermenek. Sizleri de bekliyor” dedi.