Konya’da gerçekleştirilen “Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Yarışması Anadolu Kupası” için 5 bin 767 kuş, birinci olmak için yarıştı.

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu ile Konya Serinofil Kanaryacılar Derneği işbirliğiyle TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen yarışmada 56 ilden, 2 binden fazla katılımcı yer aldı.

Görünümleri, renkleri, cinsleri ve ötüşleriyle her biri birbirinden farklı kanarya, papağan, ispinoz cinsi kafes kuşları, katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve birbirinden renkli özel kuşlardan, yarışma sonunda dereceye girenlere kupaları verildi.

KARAMAN’DAN İKİ BİRİNCİ

Karaman Kafes ve Doğa Kuşları Yetiştiricileri Derneği üyelerinden Halil Altun ve Hasan Güleç, “Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Yarışması Anadolu Kupası”na katıldı. Hobidaşlar büyük bir ilgi ve sevgiyle büyütüp besledikleri kuşları yarışmaya çıkararak emeklerinin karşılığını birincilik alarak çıkardı.

Beyaz Saten Kanarya kategorisinde iki adet kuşunu yarıştıran Halil Altun, birincilik ve üçüncülük, Hasan Güleç ise Muhabbet Kuşu Kategorisinde birincilik elde etti.

Altun ve Güleç elde ettikleri birincilik ile Bursa’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonluk Yarışmasına direk katılmaya hak kazandı.

Karaman’ın adını güzel bir şekilde temsil ettiklerini ve ellerinden geldiğince Karaman’ı Türkiye’ye duyurmak için çaba göstereceklerini söyleyen hobidaşlar, “Hedefimiz Türkiye Şampiyonası ve ardından Ocak ayı içerisinde Hollanda da yapılacak olan Dünya Şampiyonluğuna katılmak. Biz Karaman için bu yarışmalara katılıyoruz. Yetkililerden ve halkımızdan desteklerini bekliyoruz. Bu güne kadar yanımızda olan, bize destek çıkan hobidaşlarımıza, dernek üyelerimize ve dernek başkanımız Hüseyin Özer’e teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdiler.