Gerçekleştirilen ve İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ile Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Dr. Celalettin Büyükboyacı ve Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Yılmaz’ın hazır bulunduğu ziyarette; Ankara Şehir Hastanesi Eğitim ve Kalp Nakli Koordinatörü Doç. Dr. Ümit Kervan, yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonrasında Karaman Devlet Hastanesinin açık kalp ve bay-pass ameliyatları için hazır hale getirildiğini belirterek ameliyat gerekliliği tespit edilen hastaların il dışına sevkine gerek kalmadan vaka toplama işlemine başlanabileceği konusunda Vali Fahri Meral’e bilgilendirmede bulundu.

Doç. Dr. Kervan, yaklaşık iki yıl süreyle Karaman Devlet Hastanesinde gerçekleştirilecek olan ve Ankara Şehir Hastanesinden gelecek doktor ve ameliyat ekibiyle birlikte hastanenin kalp ve damar cerrahisi doktorları ve ameliyat ekibinin de katılımlarıyla operasyonların gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Fahri Meral, açık kalp ve bay-pass ameliyatlarının ilimizde yapılacak olmasının ilimiz adına sevindirici bir gelişme olduğuna dikkat çekerek, Karaman Devlet Hastanesinin açık kalp ve bay-pass ameliyatlarını yapar hale getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.