Ermenek Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde Ankara’da yapılan istişare toplantısına Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser,  Av. İsmail Atakan Ünver,  Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, Sarıveliler Belediye Başkanı Halil Kulak, Başyayla Belediye Başkanı Ahmet İpek, Güneyyurt Belediye Başkanı Ahmet Arı, Kazancı Belediye Başkanı Muhittin Tuncel, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Ankara ve Ermenek’te görev yapan bürokratlar katıldı.

Dernek Başkanı Talat Seyhan’ın açılış konuşmasıyla başlayan ve Mustafa Çalışkan’ın moderatörlüğünde devam eden toplantıda, bölgemize yeni meslek gruplarından mesleki eğitimler aldırılarak faaliyet yaptırmak, kültür varlıklarının tanıtımına katkıda bulunmak, zincir market (franchising) gruplarının bölge esnafına olumsuz etkilerine yönelik çalışmalar yapmak, çevreye duyarlılık konusunda halkı bilinçlendirmek. için eğitim düzenlemek, Ermenek’te yetişen endemik bitkiler hakkında farkındalık yaratacak projeler hazırlamak, bölgemizin doğal ürünleriyle yapılan batırık, tarhana başı, helva, arabaşı vb. yemeklerin patenti alınarak yurt çapında satışa sunmak,

Taşeli bölgesinin belediyelerinin kooperatif kurarak bölgemizin ihtiyacı olan yumurta, et, süt gibi gıdaların üretimini ve pazarlamasını tek elden yürütmek, ayrıca; uygun bölge tespit edilip fidancılık ve çiçekçilik gibi ürünlerin de açık veya kapalı ortamlarda üretimi ve bu sayede yurt geneline satışını yapılarak istihdam yaratmak, yılda en az 2 defa diğer illerdeki derneklerimizle iletişim kurularak bölgemizin tanıtımı ve iç turizmin sağlanması ile bölge esnafına gelir sağlamak, eğitim, sağlık, tarım vb. alanlarda uzman kişilerin görüşleri alınarak bölgemize katkı sağlamak, Ermenek Seyir Terası uygun olur mu? Olursa neresi olur? Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürütülecek ortak proje ile ilçede eğitim kampı düzenlemek, Ankara’da Yüksek Öğrenim gören bölgemiz öğrencilerine verilen bursun kapsamının genişletilmesi ve miktarının artırılmasına yönelik çalışmalar yapmak, yurtdışında yaşayan Ermenek’te yayla (kamp) turizmine teşvik etmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak proje hazırlamak, Karaman’ın en büyük ve aktif ilçe kütüphanesi olan Mustafa-Ayşe Karpuzcu Halk Kütüphanesi’ne Gezici Kütüphane kazandırarak; coğrafi koşullardan dolayı kütüphane hizmetlerine ulaşmakta zorluk çeken çocuklar ve bahar aylarında bölgemize gelmeye başlayan Yörükler başta olmak üzere bölge halkının kütüphane hizmetlerinden daha fazla yararlanmasını sağlamak,

Şeklinde yer alan 14 madde ve bölgenin altyapı sorunları ele alındı.

Bazı sorunlar, Milletvekili Recep Şeker tarafından toplantıya telefon bağlantısıyla katılan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a, Karamanoğlu Mehmet Bey İl Halk Kütüphanesi’ne Gezici Kütüphane tahsisi ve bazı mağaraların turizme kazandırılması konusu da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a iletildi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantı, Balkusan’da kutlanan 13 Mayıs Türk Dil Bayramı’nın daha etkin bir şekilde kutlanması, konuların kısa, orta ve uzun vadede çözüme kavuşturulması için proje hazırlanması ve değerlendirme toplantısı yapılması yönünde karar alındı.