İlk temeli 60 yıllarda Ankara’da üniversitede okuyan Karamanlı öğrenciler tarafından atılan Derneğin bugüne kadar Karamanlıların hizmetinde olmuştur. Bir yıl önce kuruluşu gerçekleştirilen KAREV’in kurucuları arasında yer alan Derneğin 21. Olağan Genel Kurulu salgın nedeniyle kısıtlı katılımla gerçekleştirildi.

Veli Bozkır’ın açılış konuşmasının ardından Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gerçekleştirilen Divan Başkanlığı seçiminde Divan Başkanlığına Kadir Tan, Kâtip Üyeliklerine ise Selma Yeşiloğlu ve Mehmet Gürel seçildi.

Divan heyetinin yerini almasının ardından Faaliyet raporunun okunması için Divan Başkanı, Dernek Başkanı Veli Bozkır’a söz verdi.

Bozkır konuşmasında dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve iki dairenin birleştirilme, tadilat ve düzenlenmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Gürel’in Denetim Raporunu okumasının ardından Faaliyet ve Denetim Raporları oybirliğiyle ibra edildi.

Gerçekleştirilen seçimlerde, Dernek Başkanlığına Veli Bozkır yeniden seçilirken, Yönetim Kurulu üyeliklerine; İhsan Duru, Feridun Erdoğdu, Ayhan Akgöz, Osman Sağlam, İlhan Hatipoğlu, Ali Güler,

Denetim Kurulu üyeliklerine; Atalay Tarhan, Fatma Didem Genç ve Mehmet Gürel seçildi.

Karaman sıcaklığında sohbet eşliğinde yenilen yemeğin ardından toplantı sona erdi.