Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile Karaman Kudüs Platformu güzel bir çalışmaya imza atarak Çanakkale’den 15 Temmuz’a Afrin’den Kudüs’e Zeytin Dalı’ndan Zeytin Dağına İstiklal Mücadelemiz konulu resim sergisi yoğun bir katılımla açıldı.

Hatuniye Medresesindeki serginin açılışına, Karaman Valisi Sayın Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Serkan Demirtaş yaptı. Serkan Demirtaş sergi hakkında davetlilere bilgi vererek sergide yer alan resimlerin 11. sınıfta öğrenim gören öğrenciler tarafından yapıldığını söyledi. Demirtaş, “Ortaöğretim okulları olarak bizlerin amacı, toplumsal duyarlılık oluşturmaktır. Bizler de bu bilinçle hareket ettik ve öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini sizlerle paylaşmak istedik. Böyle güzel ve anlamlı bir etkinlikle bizleri sizlerle buluşturan Karaman Kudüs Platformuna da teşekkür ediyorum” dedi.

Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Serkan Demirtaş’ın ardından Karaman Kudüs Platformu adına Cahit Suci bir konuşma yaptı. Cahit Suci, “Bizler Çanakkale’yi Afrin’den, Afrin’i Kudüs’ten Kudüs’ü İstanbul’dan, İstanbul’u Şam’dan, Şam’ı Bağdat’tan ayrı düşünmüyoruz. Bu şehirler bizim gönül ile İslam coğrafyamız. Onun için sergimizin adını bu şekilde belirledik. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışına geçildi. Karaman Valisi Fahri Meral protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Vali Meral ve beraberindekiler resim sergisinde yer alan eserleri öğrencilerin anlatımı ile incelediler.

Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini tuvale döktüğü birbirinden güzel eserler Vali Sayın Fahri Meral’den ve davetlilerden tam not aldı.  Birbirinden farklı ve güzel eserlerin yer aldığı bu anlamlı sergide öğrenciler bir hafta süresince misafirlerini Hatuniye Medresesinde ağırlayacak.