8 Mayıs Anneler Günü kapsamında Karaman Özel Eğitim Uygulama Merkezinde program düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Barbaros Orman, 2 yıllık pandemi sürecinde hem velilerle hem de öğrencilerle birlikteliklerinin önceki senelere göre kısa sürdüğünü söyledi. Bu süre zarfında anneleri biraz ihmal ettiklerini dile getiren Orman, Anneler Gününe özel olarak bu programı düzenlediklerini ifade etti.

Programa katılan Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ın eşi hanımefendi Munise Işık ise, “Biz biliyorsunuz pandemide geldik o yüzden ben sizinle pek iç içe olamadım ama sizlerle ilgili, özel çocuklarımızla ilgili bizim projelerimiz vardı. Biz özel öğrencilerimiz, özel çocuklarımız için onları sosyalleştirmek adına bir proje başlattık. Tabi bu bayrak yarışıdır biz bu görevden ayrılıyoruz, bizden sonra gelecek vali beyler mutlaka bu projeye destek vereceklerdir. Olmasa bile mutlaka sahiplenen biri olacaktır. Karaman için, özel çocuklarımız için çok güzel bir proje olacak. İnşallah sizlerde biraz rahat edeceksiniz o çocukların mutluluğunu gördüğünüzde” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Anneler Gününe özel olarak hazırlanan video klip katılımcılara izletildi. Videoyu izleyen anneler ise duygulanarak gözyaşlarını tutamadılar.

Program ikramlarda bulunulması ve çeşitli etkinliklerin yapılmasıyla sona erdi.

Programa Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ın eşi hanımefendi Munise Işık, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş’ın eşi Melek Taş, özel öğrenciler ve anneleri katıldı.