Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş yapmış olduğu açıklamada; “TBMM’de kabul edilerek yasalaşan 7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu ile çalışma hayatında yeni bir dönem başladı. Uzun süren davalar yerine arabuluculuk sistemi sayesinde daha kısa sürede, ticari sırları deşifre olmadan, tarafların huzuru bozulmadan, uzlaşmacı bir yöntemle hedeflerine ulaştırmasını sağlayan bu düzenleme oldu.”

“Yeni düzenleme sayesinde öncelikle yıllarca sonuçlanamayan davaların daha kısa sürede çözüme ulaştığı, böylece hem zaman hem de enerji kayıplarının önüne geçildiği görülüyor. Davaların süresi uzadıkça taraflar gerek yol giderleri gerek posta giderleri gerekse bilirkişi, keşif masrafları gibi birçok mali külfetle karşılaşıyordu. Ayrıca yargılama nedeniyle diğer yapılması gereken işlere konsantre olunması zorlaşıyor, daha çok adliyeye zaman ayrılması gerekiyordu.  Aynı zamanda uzlaşmacı bir sonuç oluşması, tarafların birbirini anlaması adına çok önemli bir adım oldu.”

“Bugün de Karaman Ticaret Borsası olarak arabuluculuk görüşmelerine ev sahipliği yaptık. Karaman’da halihazırda bir arabuluculuk merkezi bulunmadığı için bu görüşmelere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.