Saadet Partisi GİK üyesi ve Karaman İl Başkanı Şaban Şahin bir mesaj yayınlayarak, milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik etti.

Bayramların toplumsal dayanışma, paylaşma duygularının en yoğun yaşandığı günler olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, “Bizi biz yapan ortak değerlerimize sarıldıkça aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Bayramlar bu manevi değerlerin güçlendirilmesi ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi için birer fırsattır” dedi.

İSLAM ALEMİ KRİTİK BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR

Türkiye’nin ve İslam aleminin zorlu ve kritik bir dönemden geçtiğini belirten Şahin, Müslümanların topyekûn bir uyanışa ve silkinişe ihtiyacı olduğunu vurguladı.

ARAKAN’DA YÜKSELEN FERYADA GÖZLER KÖR KULAKLAR SAĞIR!

İslam coğrafyasında yaşanan acı gelişmelerin bayram sevinçlerimizi hüzne dönüştürdüğünü kaydeden Şahin, “Arakan, Yemen, Libya… Başımızı nereye çevirsek kesif bir duman görüyor, kulağımızı nereye kabartsak acı bir feryat duyuyoruz. Ama bundan daha acı olanı bu feryatlara karşı gözlerin kör, kulakların sağır kesilmesidir.” ifadelerini kullandı.

Herkesin barış ve huzur içinde yaşadığı adil bir dünyayı kurmanın mümkün olduğunu dile getiren Şahin; “Bunun için yapılması gereken ayrılmak, parçalanmak değil, birlik olmaktır. Bizi biz yapan değerlere daha sıkı bağlanmaktır. Gücümüzü birbirimizi yok etmek için değil, birbirimize yardımcı olmak için kullanmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve bütün İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, acı feryatların yerini sevinç çığlıklarının aldığı bir bayramlar diliyorum” sözleriyle mesajını tamamladı.