Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencileri Arduino Projesi ile hayallerini gerçekleştirerek 24 farklı robotik çalışmanın yer aldığı sergi açılışını gerçekleştirdiler.

Hatuniye Medresesinde açılan Arduino Proje Sergisine; Karaman Valisi Fahri Meral ve eşi Hanımefendi Zehra Meral, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Fahri Meral, İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Okul Müdürü Yüksel Sağlam ve öğrencilerle serginin açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından Zübeyde Hanım Ortaokulu Müdürü Yüksel Sağlam proje kapsamında yapılan çalışmalar ve arduino robotlar hakkında misafirlere bilgilendirmelerde bulundu. Sergide akıllı otoparktan kitap okuma kutusuna farklı işlevsel özelliklere sahip  24 çalışmanın yer aldığını belirten Yüksel Sağlam,  serginin 17-18 Ocak 2018 tarihlerinde ziyaretçiler tarafından gezilebileceğini ifade etti.

Bilgilendirmenin ardından Vali Meral ve eşi hanımefendi Zehra Meral ile İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu öğrencilerin sunumu eşliğinde 24 proje standını tek tek gezerek proje çalışmaları ile ilgili detaylı bilgi aldı.

Öğrencilerin misafirlere çalışmalarını anlatırken yaşadıkları heyecan ve mutluluk görülmeye değerdi. Programın sonunda Karaman Valisi Fahri Meral, Hanımefendi Zehra Meral ve İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu günün anısına öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.