Karaman’da 2. el araç alım satımında ekspertiz raporu ve garanti zorunlu olurken, kilometre düşüren, araç hasarını gizleyenlere büyük yaptırımlar geldi.

Karaman’da ekspertiz raporu verecek firmalara yeni şartlar getirildi. Artık her firma alıcılara bu raporu veremeyecek.

Bu hizmeti vermek isteyen firmalar ise Türk Standartları Enstitüsüne başvurarak yeterli olduklarını belgeleyecekler.

Yeterli olan firmalara ‘TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi’ verilecek ve tüketiciler güvenli yerlerden hizmet almış olacak.

Yönetmelik kapsamında olan ikinci el araçlarda ekspertiz raporu alınmadığı için noterlerde satış işlemini gerçekleştirilemiyor. Artık Karaman’da noterler, ikinci el araç satışlarında TSE-HYB belge numarası istiyor.

Noterde satışı yapmayan vatandaşlar Karaman’ın ilk ve tek TSE-HYB belgeli Karaman Oto Ekspertiz’e gelerek ekspertiz raporlarını alıyor ve belgenin bir örneğini alarak araç satışı yapabiliyor.

Karaman’ın ilk ve tek TSE-HYB belgeli firması Karaman Oto Ekspertiz’den raporunu almayanlar noterden eli boş dönüyor. Karaman Oto Ekspertiz

Belgesi olmayan diğer eksperlere giden vatandaşlar TSE-HYB belgeleri olmadığı için yine araç satışı yapamıyorlar. Çünkü bu belge Karaman’da sadece ve sadece Karaman Oto Ekspertiz de bulunuyor.

Karaman genelinde TSE-HYB belgesi bir tek Öznur Dural ve İlker Kamil Ergenli tarafından işletilen Karaman Oto Ekspertiz firmasında bulunuyor.

8 yaş ve 160.000 km’ye kadar olan araçlar kesinlikle Karaman Oto Ekspertiz firmasına uğramadan araç satışı gerçekleştiremiyor.

Mağdur olmamak için TSE-HYB belgesi bulunan Karaman Oto Ekspertiz firmasına uğrayın ve oradan alacağınız raporlar ile noterde satış işleminizi gerçekleştirin.

Yeni yönetmelik ile başlayan bu zorunluluk yaşanan sorunları azaltacak ve ikinci el araç alanların sorun yaşaması engellenecek.

KARAMAN OTO EKSPERTİZ

Adres:Hamidiye Mahallesi, Yeni Sanayi Sitesi, 680 sokak no:29

Tel: 0536 978 45 39

www.karamanekspertiz.com.