4 yıldır ilimizde görev yapan ve son 2 yıldır da Asayiş Şube Müdürlüğünü başarıyla yürüten M. Erdem Tülek’in Mersin’e tayini çıkmıştı.

Tülek, dönemin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne önderliğinde bütün birimlerle beraber canla başla çalışmış, kazanılan başarılar da Asayiş Şubenin de büyük katkıları olmuştu. Emniyet bünyesine kazandırılan Yunus ekipleri ile daha da güçlenen şube, 2 yıl gibi bir sürede birçok olayın başlamadan önlenmesinde büyük rol üstlenirken, suçların azalmasında da Türkiye’de ilimizi huzurlu kent sıralamasında en üstlere taşıdı. Bu süreçte faili meçhul hiçbir olayın yaşanmadığı, hırsızlık gibi olayların en az seviyeye düşmesiyle vatandaşların güvenle sokaklarda gezmesine, evlerinde rahatça yaşamasına vesile olundu. Özellikle 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde başta Şube Müdürü Tülek bizzat olmak üzere, diğer şubelerle ve kendi şube çalışanlarıyla günlerce uykusuz çalışarak Karaman’da bu yapılanmaya karşı dik durmuş, canla başla çalışmışlardı. Basınla da arasını her zaman iyi tutan Tülek, gerçekleşen olaylarda anlık olarak bilgilendirmeler yapmış, doğru haberlerin çıkmasında da büyük katkısı olmuştu.

2 yıldır ekip ruhuyla çalışan Asayiş Şube çalışanları, müdürlerine hüzünlü veda ederken de yalnız bırakmadılar. Şube çalışanları anı olarak hazırladıkları çini çalışmasını müdürlerine hediye ederek vedalaştılar.

Karaman için büyük bir kayıp olan M. Erdem Tülek’in gitmesiyle, yeri doldurulamayacak bir miras da bırakmış oldu.

Karaman Gündem Ailesi olarak Mersin’de üstlendiği görevlerde de aynı başarıları sağlayacağını inandığımız M.Erdem Tülek’ e yolun açık olsun diliyoruz.