AssisTT Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş.’den yapılan açıklama;
Karaman Gündem gazetesinin, 9 Mayıs 2016 tarihinde “Karaman Asistt’te Neler Oluyor” başlığı ile bir Türk Telekomünikasyon A.Ş. (“Türk Telekom”) iştiraki olan Şirketimiz AssisTT Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş. (“AssisTT”) hakkında yanlış bilgilendirmeler, gerçeğe aykırı beyanlar ihtiva eden, hukuksal dayanaktan yoksun bir haber yayınlanmıştır.  
İlgili haberin gazetenizde yayınlanmasını takiben, AssisTT Genel Müdürlüğü, Karaman lokasyonuna ilişkin özel bir inceleme başlatmış, haberde yer verilen iddialara konu olan tüm birimler ve iş süreçleri titizlikle gözden geçirilmiştir. Bu inceleme sonucunda; hali hazırda 300’e yakın kişiye istihdam sağladığımız Karaman lokasyonumuza yönelik ithamların ve iddiaların tamamının asılsız olduğu ve gerçeği yansıtmadığı  anlaşılmıştır. 
Buradan hareketle, AssisTT ve insan kaynakları politikaları ile haberinize konu olan iddialara yönelik ışık tutacak yazılı kurallarımız hakkında da bir dizi bilgilendirme yapmak isteriz:
Bir Türk Telekom iştiraki olan AssisTT, bugün Türkiye genelinde 20 şehir ve 22 ayrı lokasyonda 10 bine yakın çalışanıyla hizmet vermektedir. Yatırımlarını büyük şehirlerin yanı sıra Anadolu’ya da yönlendiren AssisTT, genç nüfusun nitelikli istihdamına katkıda bulunmakta, aynı zamanda yan sektörler için oluşturduğu değerle büyük bir ekosistemi harekete geçirerek Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır.  
İnsan Kaynakları politikalarında vizyonumuz, çalışanlarımıza heyecan ve gurur veren bir çalışma ortamı oluşturarak, şirketimizin sürekli başarısında en büyük etken olan çalışanlarımızın memnuniyetini en üst düzeyde sağlamak yönündedir.  
Çalışanlara İŞKUR sertifikalarının verilmediği iddiası asılsızdır. İŞKUR sertifikaları her kurs dönemi bitişinde verilmektedir.  Haberde iddialarına yer verilen eski çalışanımızın yer aldığı grup ise normalde Haziran 2016’da bordroya alınması gerekirken, istihdam ihtiyacının karşılanması amacıyla Mart 2016’da, yani 3 ay önce bordroya alınmıştır. Meslek eğitimi alanlara sertifika veren İŞKUR tarafından kurs bitmediği için sertifikaları verilmemiştir. İlerleyen süreçte İŞKUR tarafından sertifikalar hazırlanarak imzaya sunulmuş ve katılımcılara verilmiştir.
Çalışanların kadroya geçirilmediği, 15 gün oyalandığı iddiası asılsızdır. Şirketimizin istihdam politikaları doğrultusunda, en doğru işe alımları gerçekleştirmek için tüm adaylar belirli süreçlerden geçirilerek AssisTT kadrosuna dahil edilmektedir. Haberde sözü geçen çalışanımızın eğitim aldığı grup, 24.02.2016 tarihinde eğitime başlamıştır. Normal süreçte 160 iş günü süresince İŞKUR kursiyeri olarak çalışarak 12.06.2016 tarihinde bordroya alınmaları gerekirken, bu grup istihdam açığı nedeni ile 3 ay öncesinde 07.03.2016 tarihinde bordroya alınmıştır. Dolayısıyla, 15 günlük oyalama iddiasının aksine, öngörülen tarihten daha erken bir işe alım söz konusudur. 
Sözleşmelerin imzalatılmadığı, geç imzalatıldığı ya da zorla sözleşme imzalatıldığı, bunun için baskı uygulandığı iddiaları gerçek dışıdır. AssisTT, çalışanlarının neredeyse tamamını İŞKUR aracılığı ile almaktadır. Bilindiği üzere, mesleki eğitim kurslarında 82 fiili iş günü, işbaşı eğitim programında ise 320 iş günü, İŞKUR kursiyeri olarak çalışmak bir zorunluluktur. İŞKUR süreci bittikten sonra AssisTT bordrosuna geçişi yapılan tüm personele, sözleşmeleri imzalatılmaktadır. Çalışanlar tarafından imzalanan tüm sözleşmelerde tarihler yer almaktadır. Titizlikle yaptığımız incelemede, herhangi bir gecikme yaşanmadığı tespit edilmiştir.
İŞKUR programları kapsamında yürütülen kurslarda, katılımcılara ilgili yönetmelikler gereği bir taahhütname imzalatılmaktadır. İŞKUR yönetmeliği; eğitim alan kişiler kendilerine sunulan işi kabul etmez ya da kabul ettikleri işten 120 sigorta gününü doldurmadan ayrılırlarsa, bu kişilerin yeni bir kursa katılabilmeleri için 2 yıl beklemelerini öngörmektedir. Kursiyerlerin bu durumla karşılaşmamaları için bu bilgi özellikle verilmektedir. 
İŞKUR İle yapılan protokol gereği; kursa başlayan kişilerin en az %50’sini, 120 gün içerisinde kadroya alma zorunluluğumuz bulunmaktadır. Bununla birlikte, kurs süresi sonunda yapılan sınavlarda başarısız olanlar ise istihdam edilememektedir. Bu süreçte bazı adaylar da kendi istekleriyle ayrılma kararı vermektedir. 
İddia sahibinin vardiyaya alınmadığı, eşyalarını polis eşliğinde aldığı gerçeği yansıtmamaktadır. Haberde adı geçen ve henüz deneme süresinde olan çalışanımıza, çıkışı o gün işe gelmediği için bildirilememiş, eşyalarını toplamaya geldiğinde ise kendisinin bir refakatçi eşliğinde içeri girerek eşyalarını alabileceği belirtilmiştir. Ancak bu öneriyi kabul etmemiş ve şirketimize polisle gelmeyi tercih etmiştir.  
Rapor alanların işten çıkartıldığı, ya da çalıştırıldığı iddiaları asılsızdır. Rapor aldığı için işten çıkartılan veya raporluyken işe çağrılan, raporlu olduğu halde vardiyaya dahil edilen hiçbir çalışanımız bulunmamaktadır. Şu ana kadar bu yönde gelen bir şikâyet de bulunmamaktadır.
Mesai ücretlerinin ödenmediği iddiaları asılsız olup şirketimiz gerekli olan durumlarda, yazılı olarak rızası alınmış personele fazla mesai planlaması yapmaktadır. Fazla mesai ücretleri titizlikle takip edilerek personele ödenmektedir. Yapılan hesaplamalarda fazla mesai ücreti olarak ödenecek tutar, işçi lehine olacak şekilde yukarıya doğru yuvarlama yöntemiyle belirlenmektedir. 
Cenaze izni verilmediği yönündeki iddialar gerçek dışıdır. Çalışanlarımıza 1. derece yakınları olmadığı durumlarda bile cenazeleri olması durumunda minimum 2 günlük cenaze izni verilmektedir. 
Mobbing uygulanmakta olduğu iddiaları gerçek dışıdır. Şirketimizde çalışan ekip liderlerinin ve yöneticilerimizin büyük çoğunluğu kariyerlerinin belirli dönemlerinde asistan arkadaşlarımızın yerlerinde görev yapmışlardır. Bu nedenle empati yapma yeteneklerinin oldukça yüksek olduğunu belirtmek isteriz. AsissTT olarak tüm çalışanlarımızın hukukunu korumak, iş yaşamı gereği uyulması gereken prosedür ve kurallar çerçevesinde tüm çalışanlarımızın memnuniyetini sağlamak ve çıkabilecek sorunları zamanında çözmek konusunda büyük bir titizlikle çalışmaktayız
Bu detaylar ışığında belirtmek isteriz ki, tüm ülke çapında, hizmet verdiği lokasyonlarda nitelikli istihdam üreten şirketimizin itibarını kamuoyu nezdinde zedeleyen ve ticari zarara yol açabilecek olan haberinize istinaden; bu metin içeriğinde yer alan cevap metninin yayınlanmasını kurumunuzdan önemle rica ederiz.