Karaman Gençlik Merkezi’nin yaz etkinlikleri kapsamında ücretsiz olarak açtığı Dini İlimler Atölyesi Kur'an-ı Kerim eğitimlerine katılan öğrenciler, atık malzemelerden süs eşyası ve oyuncak yaptı. Dini ilinler eğitmeni Hacer Kaba, gençlik liderleri ve gönüllü gençlerin eşliğinde yaklaşık 1 saat süren etkinlikte öğrenciler kağıt, poşet, karton, pamuk, ip ve düğme gibi atıkları evleri renklendiren süs eşyaları ve oyuncaklara dönüştürdüler.

Geri dönüşüm kapsamında atık malzemelerden yaptıkları bir birinden renkli çalışmalarla mutlu olduklarını belirten öğrenciler, “Yaz ayının başlamasıyla birlikte gençlik merkezimizde ücretsiz olarak açılan Kur'an-ı Kerim eğitimlerine geliyoruz. Burada yaz ayı boyunca Kuran-ı Kerim eğitimi, Peygamberler hayatı ve temel dini bilgilerin eğitimini aldık. 2 saat süren eğitimlerimizin sonunda 1 saatlik bir etkinlik programımız var. Bugünkü etkinliğimiz geri dönüşüm atık malzemeleri oldu. Çoğu arkadaşımız ilk defa böyle bir etkinliğin içerisinde yer aldı. 1 saat süren etkinlik bizler için çok eğlenceli ve verimli geçti. Atık malzemelerden çok güzel ürünler ortaya çıkardık. Bunlarda bizi gerçek anlamda mutlu etti. Burası bizler için ikinci evimiz konumunda tüm gençlerimizin mutlaka gençlik merkezlerine gelmeleri, buradaki projelere ve ücretsiz eğitimlere katılmaları gerekiyor. Bizlere güzel bir gün yaşatan herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Gençlik Merkezlerinde verilen ücretsiz eğitimlerle çocuk ve gençlerin gelişimine destek olmak istediklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Gençlik merkezleri olarak çocuk ve gençlerimizin her zaman yanındayız. Bugünde Dini İlimler Atölyemizde eğitimlere gelen 10-15 yaş arası öğrencimize atık malzemeleri tekrar değerlendirmeleri ve farkındalık oluşturmak amacıyla güzel bir etkinliğe imza attık. Öğrencilerimiz 1 saat boyunca atık malzemelerle çeşitli süs eşyası ve oyuncak yaptılar. Öğrencilerimizin ürettikleri malzemelerle hem kendileri mutlu oldu hem de bizleri mutlu ettiler. Gençlik merkezlerimiz bünyesinde çocuk ve gençlerimize yönelik projelerimiz ve etkinliklerimiz devam ediyor. Tüm çocuk ve gençlerimizi gençlik merkezlerimize bekliyoruz.”