Karaman Belediyesi ve TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği) işbirliğinde düzenlenen yarışma kapsamında, Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu 47 kg atık pil toplayarak üçüncü oldu ve satranç eğitim setleri ve eğitim panosu kazandı. 601 kg atık pil toplayan Piri Reis İlkokulu ise ikinci oldu. Okula spor setleri hediye edildi. Yarışmada Yem Sanayi İlkokulu 644 kg atık pil toplayarak birinci oldu ve renkli yazıcı, fotokopi, fax tarayıcı ödülünü kazandı. Okullara hediyeleri Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tarafından verildi. 
Düzenlenen ödül programlarında konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan "Öğrencilerimizi çevreye olan duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum" diyerek şunları kaydetti; " Bu gibi yarışmaları düzenliyor olmamızdaki temel amaç, ilköğretim seviyesindeki çocuklarımızın temiz bir çevre için gerekli olan duyarlılığını ve bilincin oluşmasını sağlamaktır. Küçük öğrencilerimizin çevreye olan bu hassasiyetleri ve duyarlılığının biz yetişkinlere de örnek olmasını temenni ediyorum. Düzenlemiş olduğumuz atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullardaki öğrencilerimizi ve değerli öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum." dedi.
Atık Pil Toplama Yarışması kapsamında şehir merkezindeki tüm ilköğretim okullarında toplam 1708 kg atık pil toplandı.
Başkan Çalışkan; " Atıkları Elektrik Enerjisine Dönüştürüyoruz"
Ödül törenleri sonrasında öğretmenlerle görüşen Başkan Çalışkan belediyenin yatırım ve hizmetleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Belediyenin, şehirde topladığı çöplerin artık modern sistemlerle elektrik enerjisine dönüştürdüğünü ifade eden Başkan Çalışkan; " Geçtiğimiz yıl Belediyemiz ve Çevre Altyapı Birliği işbirliği ile “Katı Atıklardan Elektrik Üretim Projesini" hayata geçirdik. Daha önce ilkel yollarla depolanan ve sıkıştırılan çöpler belediyemiz için ciddi bir maliyet oluşturuyordu. Kurmuş olduğumuz Katı Atıklardan Elektrik Üretim Tesisimiz ile artık şehirde topladığımız çöpleri bu tesisimizde elektrik enerjisine dönüştürüyoruz. Bu sayede önemli ölçüde kâr sağlıyoruz." dedi.