Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, beraberinde İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Bozdağ ile Yukarı Çağlar köyünde yapılan kazı çalışmalarına bir ziyaret gerçekleştirdi.

15 kişilik uzman ekip ve yaklaşık 60 işçi ile devam edilen kazılarda (Yukarıçağlar) Sbide'de kenti çevreleyen surun kalıntılarına rastlandı. Kentin doğu kapısı ile kapının iki yanındaki kule yapılanmaları ortaya çıkarıldığı ve özenli işçiliğiyle ön plana çıkan sur kalıntılarının Roma dönemine ait olduğu kaydedildi. Ayrıca Kentte nekropolis içerisindeki kaya mezarlarının temizlik çalışmalarının sürdürüldüğü aktarıldı.

Çalışmalar hakkında yetkililerle bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Atila Zorlu; “Öncelikle İlçemizin tarihini gün yüzüne çıkaracak bu çalışmaların mimarları olan Hazine ve Maliye Bakanımız hemşerimiz Sayın Lütfi Elvan ve Selçuk Ecza Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Sonay Gürgen’e şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ederek, İlçemiz Sbide (Yukarıçağlar köyü) Eirenopolis (Çatalbadem köyü) ve Philadelphia (Gökçeseki köyü) antik kentlerindeki kültür varlıklarının ortaya çıkarılması ile İlçemiz ekonomisine daha fazla katkı sunacağına ve turizme hizmet edeceğine inanıyorum” dedi.

Söz konusu antik kentlerde 28 Eylül'de başlayan, 15 kişilik uzman ekip ile yürütülen arkeolojik kazıların, 7 Aralık'a kadar devam etmesi ve önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesi planlanıyor.