Başkan Zorlu yayınlandığı mesajda; “Avukatlarımız, hakların korunmasında, adaletin sağlanmasında ve toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesinde çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Dünyanın daha yaşanabilir olması; öncelikle kuvvetin değil hakkın üstün tutulması, adaletin sağlanması ve adalet mekanizmasının doğru işleyişi ile mümkündür. Temel hak ve özgürlüklerin iyi anlaşılabilmesi ve doğru uygulanabilmesi için bireysel, toplumsal ve uluslararası düzeyde hukukçulara ve dolayısıyla avukatlara ihtiyaç duyulmaktadır. Avukatlık mesleği, hakların korunmasında, adaletin sağlanmasında ve toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesinde büyük önem taşıyan bir meslektir. İnsanların savunma hakkını üstlenen avukatlar, demokrasinin yaşanmasında ve güçlenmesinde önemli bir rol oynar.

İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü esası içerisinde, sorumluluk anlayışı ile bireylerin ve toplumların haklarının korunmasında ve savunulmasında önemli görevler üstlenen avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim.” dedi.