Karaman’da madde bağımlılığı konusunda bilinç oluşturmak ve genç nesli kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla Gündüzlü Atletizm Eğitim Merkezi öğrencilerine yönelik “Bağımlılıkla Mücadele” konulu seminer düzenledi. Seminere konuşmacı olarak İl Milli Eğitim Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü Rehber Öğretmen Ramazan Çakıcı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden Psikolog Hakan Yalçın katıldı.

Konferansta, rehber öğretmen Çakıcı tarafından bağımlılık yapan maddelerin zararlarına dikkat çekilerek, öğrencilere sağlıklı yaşam önerilerinde bulunuldu.

Psikolog Hakan Yalçın ise, ailelerin madde bağımlılığının önlenmesi noktasında büyük rol alması gerektiğine vurgu yaparak, çocukların bu kötü alışkanlıklardan uzak tutulabilmesi için yapılması gerekenleri anlattı.

Seminerde ayrıca, sigara, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlığının zararları ile madde bağımlığının çocuklar üzerindeki belirtileri anlatılarak öğrencilere madde bağımlılığının belirtilerini gösteren kısa filmler gösterildi.

Seminere, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Aydın Kaya, atletizm antrenörleri Murat Yurdadön, Mevlüt İnanır, Ümmühan Karaçadır ve atletizm eğitim merkezi öğrencileri katıldı.