Kreşte düzenlenen programa Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Osman Avcıoğlu, Özel Karaman Selçuklu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Mevlüt Yeniay, kreş öğretmenleri ve gazeteciler katıldı.

Yemek sonrası basın açıklaması yapan Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Osman Avcıoğlu, 2000 yılında Konya merkezli kurulduğunu, 17 yıldır bu işin içinde olduklarını belirtti.

Karaman’da daha farklı politikaları olduğunu ifade eden Avcıoğlu; “Kurumsallaşmak için uğraşan bir kurumuz. Konya’da 3 tane kurumumuz var akabinde Karaman’a daha sonrada Aksaray’a açtık. Karaman’da Özel Selçuklu Hastanesinin bize bir getirisi vardı. Onunla bir fizibilite çalışması yaptık. Böyle bir ihtiyaç olduğunu Karaman’da kreş sayısının çok az olduğunu onun içinde bir kurumda biz açalım istedik. Hastane personelinin diğer kurumların çocuklarını alalım istedik ve çok şükür Karaman’da okulumuzu ilk olarak 2014 yılında Özel Karaman Selçuklu Hastanesinin karşına açtık. İlk senenin sonunda okulumuzun kontenjanını doldurduk. Daha güzel, daha nezih, ortamı daha hoş bir okul yaptıralım. 1300 metrekare olan alttan ısıtmalı en büyük özelliği ise sadece çocuklar için yapılmış bir okul binadan döndürülme bir okul değildir. Burası başından beri sadece bu iş için yapılmış bir okul. Veli profilimiz ise Vali beyden tutun bürokratların çocukları ve anne babası çalışan profil. 22 tane farklı farklı dizayn edilmiş sınıflarımız var. Okulu açarken de zorluklar yaşadık. Karaman’da kurum az olmasına rağmen, ben Konya’dan geldim kurumu açarken biraz zorlandık yardımcı olunmasını beklerdim. Karaman’da 3, 4 tane kreş var biz daha iyisini hayırlı evlatlar yetiştirelim diye daha iyi bir okul açalım daha nezih bir okul açalım istedik. Zorlandık ama başardık. Şu anda okul öncesinin en sıkıntılı dönemini yaşıyoruz, İzmir’deki vaka, sağır ve dilsiz çocuğun serviste unutulması ve buna benzer olayların tümü bütün velileri tedirgin ediyor. Bunu en iyi yaşayanlardan birisi ise benim, hem Karaman’da hem Aksaray’da hem de Konya’da ben yaşıyorum. İşimiz zorlaştı açıkçası ama bizimle ilgili oluşacak olan olumsuz eleştirilerde bize gelin bize sorun gerçeği biz size anlatalım. Belli bir başarıya ulaştık 3. Senemiz Karaman’da daha farklı politikalarımız var daha farklı işler yapmak istiyoruz. Burada İngilizce, Jimnastik, Halk oyunları dersleri veriyoruz branşlar doğrultusunda, değerler eğitimi dediğimiz isteğe bağlı islami bilgileri veriyoruz. Bunları da branş öğretmenleri yapıyor. Bütün öğretmenlerimiz çocuk gelişimi mezunu öğretmenlerdir. Çocuklarımızı organik besliyoruz buna çok dikkat ediyoruz çiftliğimiz bile var okulumuzun arkasında tavuk, yumurta burada yapıyoruz. Karaman’da betondan yapılmış bir binada akşama kadar altını değiştirdik yemek yedik bitti bu olaydan çıktık biz, çocukların kendilerinin yaparak yaşayarak öğreneceği bir okul açtık. Onun içinde arka tarafa çiftliğimizi kurduk, organik bir bahçe kurduk. Salatalık, domates bunları bizim çocuklarımız yetiştiriyor kendileri sulayıp kendileri koparıp yiyor. Böyle hoş bir ortam hazırladık. Şuanda dereceye giren bir okuluz kendimizi Karaman’a daha da duyuracağız.” dedi.

Program verilen ikramların ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.