Avrupa ülkeleri ardı ardına almış oldukları kararla “ülkücü” hareketi yasaklama yarışına girdiler.

Gerekçeleri çok manidar; faşist, ırkçılar, dinciler ve fanatikler...

Avrupa’da 45 yılını şanla şerefle doldurmuş, resmî kanunlarla, derneklerden federasyona, federasyonlardan konfederasyon olmuş, demokratik bir kuruluşu işinize gelmeyince kapatıyorsunuz.

Geliniz iç politikadaki gizli hesaplarınızı, haksız ve dayanağı olmayan, insanlık onur ve haysiyetini hiçe sayan, mesnetsiz iftira dolu suçlamalara alet etmeyiniz.

Sayın cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan’a olan kininiz yüzünden biz Türklere haksızlık edemezsiniz. Kaldı ki Erdoğan’ın partisini seven Avrupa’da çok az ülkücü çıkar.

İkincisi özellikle dernek ve federasyonlarımızın başında ki Türklük kelimesi de size pek hoş gelmeyip, epey rahatsızlık verebilir.

Ülkücüler, yaşadıkları ülkelerin saygın birer vatandaşı olmuş, ülke kalkınmasına büyük katkılar sağlamış, çoğu ülke vatandaşlığını almış kişilerdir.

Kurulduğu günden bu yana, her yıl dernek ve federasyonlar olarak binlerce kişinin katılımlarıyla demokratik bir şekilde kongre ve kurultaylarını yapmış, bu kurultaylarda yapılan konuşmalarda yaşadıkları ülkeleri ikinci vatanları olarak sevmeleri, kanunlarına saygılı olmaları her zaman işlenmiştir.

Bu yasaklama kararını meclislerinize getiren art niyetli karanlık zihniyetleri sizler çok iyi bilmektesiniz. Bunlar yaşadıkları ülkelerde en çok sorun yaratan, özellikle Türklük düşmanları, camiler dernekler yakan, sokaklarınızda eylem yapıp polisinize taş atan, esnafınızı haraca bağlayan, İslam ve insanlık düşmanı kişi ve kuruluşlardır.

Bunların ne sözüne ne de kendilerine güvenmeyiniz.

Avrupa’da en çok ırkçılar, dinciler ve fanatikler tarafından saldırıya uğrayan dernek ve camiler Ülkücü Türk federasyona bağlı derneklerdir. Saldırıları yapan suçluların ise hala bir türlü bulunamamış olmaları manidardır.

Dünyada ırkçılıkla, dincilikle, fanatik uçlarla mücadele eden ve karşı duran tek kuruluş Türk federasyonlarıdır.  Bizler derneklerimize gelen çocuklarımıza bile buralar bizim ikinci vatanlarımız, kanun ve yasalarına uymalı, komşularla iyi geçinilmeli gibi öğütler hep verilmiştir.

Bulundukları şehirlerdeki devlet kurumlarıyla var olan güncel sorunlarla alakalı sürekli toplantılar, istişareler yapmış, iftar sofralarında beraber olmuş, resmî davetlerinizde yerini almış ülkücü dernek ve teşkilatlara haksızlık yapmayınız.

Bizler yaşadığımız ülkelerin vazgeçilmez bireyleri olarak bu konunun gözden geçirilmesini, düşünce, fikir özgürlüğü, kişi hak ve hürriyetine riayet etmenizi istemekteyiz.

“Yurtta Sulh, Dünyada Sulh” diyen, dünyada ırkçılıkla, dincilikle, fanatik uçlarla ve terörizmle yıllardır mücadele eden ve karşı duran tek millet Türk milleti, tek devlet Türk Devleti, Avrupa’da da Türk Federasyonlarıdır.

Yasaklara ve kapatmalara karşı sert tutum takınan Avrupa; işine gelemi mi yapacak bakıp göreceğiz.