Karaman Barosu eski Başkanı Avukat Bayram Ali Bulut’un yakalandığı amansız kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Ankara'da vefat ettiği öğrenildi. Bulut için bugün Karaman Adliyesi önünde tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Karaman AK Parti Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, Karaman Baro Başkanı Oktay Yılmaz, Karaman AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, Hâkim ve Avukatlar, adliye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada düzenlenen törende Bulut’un özgeçmişini okuyan Karaman Baro Başkanı Oktay Yılmaz, konuşma yaparken gözyaşlarına hakim olamadı.

Karaman Barosu’nun, tüm hukuk camiasının ve tüm Türkiye’nin bir değerini kaybettiğini belirten Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu; “Senelerdir beraber çalışma mutluluğuna erdim. Dün Oktay Başkanım ağlayarak aradığında önce söyleyemedi. Hıçkırıkları arasında anladım.  Hayat iki nokta arasında bir çizgi. O çizgide neler yaptığınız. Bayram Başkan o çizgi arasında o çizgide mertliğin tanımını yaptı. Delikanlılığın tanımını verdi. İnsanlığı gösterdi. Sert görünüşlü yumuşacık bir insandı. Çünkü sevgi doluydu. Çocukla çocuk olma o kadar önemli ki çocukla çocuk olan aslında insandır. Sert bakardı ama bir çocuk gördüğünde sımsıkı sarılırdı. İyi insan olduğunu gösterdi bana hep. Birlikte Baro Başkanlığı yaptık. Sonra ben Birlik Başkanı oldum Birlik Delegesi olarak hep yanımda oldu her zaman yanımda oldu. Söylenmedi, sızlanmadı. Milli duruşuyla, milliyetçiliğiyle, söylemiyle, insanlığıyla hukukçuluğuyla çok önemli bir değerini yitirdi. Tüm meslektaşlarıma Allah’tan sabırlar diliyorum. Meslek ustama da rahmet diliyorum” dedi.

Adliyedeki törenin ardından Bulut, öğle namazı sonrası yeni musallada kılınan cenaze namazının ardından Karaman Şehir Mezarlığına defnedildi.