Dolmuş şoförlüğü yapan Ayhan İçer, yolda giderken önceden ayağı kesilmiş olan 6 aylık yavru köpeği buldu. İçer, köpeği daha sonra çalıştığı Karaman Devlet Hastanesi yanındaki 3 nolu dolmuş durağına getirdi. Sevimli köpeği buradaki diğer şoförlerde sahiplendi. Şoför esnafı, sahiplendikleri köpeğe durak yanında kalacak yer yaparak bakmaya başladı. 8 aylık olan köpeğin yürümekte güçlük çekmesine gönülleri razı gelmeyen şoförler, köpeğe protez ayak takılması için arayış içine girdi. Hayvan sever şoförler, yaptıkları araştırmada Karaman’da bir firmanın köpeklere protez ayak taktığını öğrendi.

"ŞOFÖRLER PROTEZ AYAK TAKAN MERKEZLE GÖRÜŞTÜ”

Firma tarafından köpeğe protez ayak takılabileceğini öğrenen şoförler protez merkeziyle temasa geçti. Karaman’da protez ve ortez merkezi adı altında işyerleri bulunan Veysel Duran şirket ortağı Çetin Ahmet Kavurgacı ile birlikte dolmuş şoförlerinin bu davranışları karşısında köpeğe takılacak olan protez ayaktan para almamama kararı aldı. Firma tarafından köpeğe iki gün önce protez ayak takıldı.

Firma yetkilisi Veysel Duran, "Şuanda takmış olduğumuz protez ayak alışma aşamasındadır. Yaklaşık 1.5 ay sonra köpeğimiz normal ayağı varmış gibi rahat bir şekilde koşabilecek” dedi. Dolmuş şoförleri de firmaya teşekkür etti.