Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 624 mülki idare amirinin görev yerleri liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile  Ayrancı Kaymakamlığı’na Samsun Yakakent Kaymakamı Fatih Eroğlu atandı.

FATİH EROĞLU KİMDİR?

1992 yılında Balıkesir’ in Bigadiç ilçesinde doğdu. İlkokula Bigadiç İlçesi Çağış Köyü’ nde başlayan Eroğlu, öğrenimini Bigadiç İlçesi 75. Yıl Eti Holding İlköğretim Okulunda tamamladı. Lise eğitimini 2005-2009 yılları arasında Balıkesir Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde aldı. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü kazandı ve 2014 yılında üniversite eğitimini tamamladı. 2016 yılında İstanbul Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı’nda Gelir Uzman Yardımcısı olarak çalışmaya başladı. 27 Temmuz 2017 yılında 105. Dönem Balıkesir Kaymakam Adayı olarak göreve başlayan Fatih EROĞLU, Balıkesir’de iki ay il merkez stajı, Manisa Alaşehir ve Hatay Arsuz'da üçer hafta olmak üzere toplamda altı hafta Kaymakam Refikliği stajı ve sekiz ay Yozgat Çayıralan İlçe Kaymakam Vekilliği yaptıktan sonra İngiltere’nin Manchester Metropolitan Üniversitesi 'nde sekiz ay süreyle yabancı dil eğitimi almıştır. 28.10.2019 tarihinden itibaren İlçemiz Kaymakam Vekili olarak görev yapan Fatih EROĞLU, 04.05.2020 tarihli ve 2020/180 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararları ile asaleten ilçemiz Kaymakamı olarak atanmıştır. Evli olan EROĞLU, amatör fotoğrafçılıkla ilgilenmekte ve İngilizce bilmektedir.