Karaman’ın Ayrancı ilçesinde yalnız yaşayan ve sağlık sorunu olan yaşlı ailelerin bayram temizlikleri belediye tarafından yapılıyor. Yaşlılara daha iyi ortam sağlayabilmek adına çalışan belediye ekipleri ilçedeki vatandaşlar tarafından takdir edilirken, kapıya vuranın Belediye Başkanı olduğunu gören ev sakinleri Başkan Büyükkarcı’yı mutlulukla karşılıyor. Yaşlılarla ilgilenme ve bakım konularında her dönem farklı talepler olabileceğini belirten Başkan Büyükkarcı, “Tüm yaşlı bireylerin taleplerini aynıymış gibi görmek büyük yanlış olur. Her yaşlı vatandaşımızın her farklı dönemde farklı talepleri olabiliyor. Bazen bir bayram temizliği, bazen evdeki koşulların iyileştirilmesi, bazen de sağlıklarıyla ilgili talepler olabiliyor. Belediyemizce halledilebilecek işleri ekiplerimiz kısa sürede hallediyor. Başka kurumlarca yürütülecek taleplerinde yerine getirilmesi için aracı oluyor, süreci hızlandırıyoruz” dedi.

“BAZEN KARDEŞ, BAZEN EVLAT OLUYORUZ”

Her yaşlının bireysel özellikleri ve yaşadığı ortam dolayısıyla farklı ihtiyaçları olabileceğini ifade eden Başkan Büyükkarcı konuyla ilgili açıklamasında; ‘’Yaşlıların, dezavantajlı oldukları durumların doğru tespit edilmesi ve buna göre her alanda adaletli yaklaşılması gerekir. ‘İhtiyaç’ denilen durum, sadece maddi bir durumdan ibaret olmayıp aynı zamanda manevi de bir durumdur. Bir evde yemek ihtiyaçtır, diğer evde kaşık. Bir evde sofra tas tamam zaten hazırdır ancak, etrafında toplanıp kaşık sallayacak kimse yoktur.

Dolayısıyla kapıya vurulması, gönülle dokunulması ve hal hatır sorulması da önemli bir ihtiyaçtır. Bu kapsamda ilçede girdiğimiz her eve başkan veya belediye olarak girmiyor, bazısında kardeş, bazısında ise evlat oluyoruz. Sofraya, muhabbete, kedere ve neşeye ortak oluyor, paylaşıyoruz. Bununla birlikte yaşlılarımızın yaşadıkları ilçeye ve hemşerilerine dair bilgiye erişim ihtiyaçlarını da bildiğimizden ziyaretlerimiz haberdar etme noktasında da verimli geçiyor. Tüm hemşerilerimin mübarek Ramazan ayını bir kez daha kutluyor, Bayrama sağlık, sıhhat ve huzurla ulaşmasını temenni ediyorum.’’ Sözlerine yer verdi.