Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik yerlerini gezen 19 yaşındaki Ludwig H., İstanbul, Ankara ve Kapadokya’yı gezen ziyaret ettikten sonra Karaman’a geldi.

Ludwig, Karaman Gençlik Kulübü Derneği’ni ziyaret ederek gezisi hakkında konuştu.

Babasının da daha önceden otostop ile dünyayı gezdiğini belirten Ludwig, “Otostop ile gezmek hem zaman açısından çok kısa sürüyor hem de para açısından daha uygun. 11 Ülke gezdim. Şu anda da Türkiye’deyim. Türkiye’den sonra da gezmeye devam edeceğim fakat bir planım yok. Ancak güneye gitmek istiyorum çünkü daha sıcak. Büyük ihtimal Kıbrıs’a gidebilirim sonrasında da bir planım yok. 3 haftadır Türkiye’deyim. İstanbul’u, Ankara’yı, Kapadokya’yı gezdim ve şimdi de Karaman’dayım.” dedi.

Avrupa’ya göre Türkiye’deki insanların çok misafirperver olduğunu vurgulayan Ludwig, sözlerini şöyle tamamladı;

“Türkiye’deki insanlar çok sıcak kanlılar. Özellikle otostop yaparken gitmem gereken yerleri çok çabuk buluyorum. Otostop yaptığım için benimle çok ilgileniyorlar. Diğer ülkelere kıyasla Türkiye’de otostop yapmak çok daha kolay. İnsanlarla görüştüğüm zaman arkadaş canlısı davranıyorlar. Burada olmaktan çok mutluyum. Türkiye’ye ilk defa geliyorum böyle iyi karşılanacağım hiç aklıma gelmemişti ve Türkiye hakkında hiç bilgim yoktu. Buraya geldikten sonra kendi bakış açım ile baktıktan sonra çok mutluyum, burada olmayı çok sevdim. Ayrıca yemekleri de çok güzel.”