Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Yunus Emre Polis Merkezi Amirliğinde görevli 42 yıllık polis memuru Halil Gök emekliliğe hazırlanırken hayatının en büyük sürprizlerinden birisini yaşadı. Yılbaşında emekli olacak olan polis memurunun görevini devam ettirecek kişi olarak Halil Gök'ün oğlu Ömer Gök atandı.

Baba Halil Gök oğlunun küçüklükten beri polis olmak istediğini belirtirken, aynı karakolda görev yapacaklarını ve görevini oğluna devredeceğini öğrenince çok mutlu olduğunu söyledi. Baba Gök; “Mesleğimiz gereği bir çok ilde görev yaptık. Oğlum Ömer küçükken baba büyüyünce bende polis olacağım sana yardım edeceğim derdi. Bizlerde çocukluk hayalleri diyerek gülerdik. Oğlum büyüdü ve gerçekten benim mesleğim olan polisliği tercih etti. Oğlumun hayali gerçek olurken atamasıda Karaman'a çıktı. Şuan oğlumun çocukken söyledikleri gerçek oldu ve karakolda bana yardım ediyor. Ben şerefle yürüttüğüm görevimden bu yıl başında emekli olacağım. Benim çalışma ortamımda artık oğlum devam edecek. Polisliğin kutsal bir meslek olduğuna inandık ve çocuklarımızı bu yönde yetiştirdik” dedi.

Emekli olacak olan babasının görevini devam ettirecek olan Ömer Gök kısa sürelide olsa babası ile aynı görevi yürütmenin mutluluğunu yaşadığını belirtirken polisliğin bir gönül işi olduğunu belirtti.

Gök; “Ben çocukken babamın üniformasına bakar ve hep o üniformayı giymeyi hayal ederdim. Babam görevi gereği bazen eve geç gelirdi, bende baba bende polis oluyum sana yardım edeyim işlerin erken bitsin derdim. O zamanlar benim için hayal olan bugün gerçek oldu ve o şerefli üniformayı bende giydim. Allahın takdiri babamın emekli olacağı karakolda göreve başladım. Babamla aynı görevi yaptığım için ve bu teşkilatın bir mensubu olduğum için çok mutluyum” dedi.