New Karaman Otel’de düzenlenen Öz Sağlık-İş Sendikası Karaman Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulu, divan kurulunun oluşturulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Gündem maddelerinin açıklanmasının ardından kurula katılan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert konuşma yaptı.

Sert yaptığı konuşmada, “Son günlerde İstanbul’da hain bir terör saldırısı oldu. 6 vatandaşımızın şehit olduğu, 81 vatandaşımızın yaralı olduğu bu eylemde üzülerek de olsa Öz Sağlık-İş Sendikamızın Adana Çocuk Evleri Sitesinde çalışan, gerçekten beyefendi, olan evladı ile birlikte şehit olan Yusuf Meydan ve Ecrin Meydan’a çocuğumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Acımız gerçekten büyük. Bu eylemi dünyanın ve Türkiye’nin gözbebeği olan İstanbul’un meydanında yapmak sanki bize ders verircesine yapılan bu hareketi nefretle kınıyoruz, lanetliyoruz, her daim terör nereden kimden nasıl ne şekilde gelirse gelsin HAK İş olarak, Öz Sağlık-İş Sendikası olarak, Türkiye olarak kınıyoruz.

Filistin Gazze’de göçmen çadırında aralarında çocuklarında olduğu 21 evladımızı kaybettik. Allah onlara da rahmet eylesin. Çalışma hayatımda gerçekten yoğun bir gündem var. Bu gündem maddelerini çözüyorsunuz başka bir gündem maddesi karşınıza geliyor. Özellikle bugüne kadar yaptığımız genel kurularda bizim neden kurumlarımızı bir eğitim havası içerisinde, sorunlarımızın tartışıldığı bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün Karaman şubemizin 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiriyoruz. Elbette ki sorunlarımız var. Özellikle son zamanlarda HAK İş Konferadasyonumuzun başlatmış olduğu vergi oranlarının sabitlenmesi konusu. HAK İş’in bu girişimini anlamlı ve önemli buluyoruz. Çalışanlarımızın Türkiye içerisinde yaklaşık yüzde 40’ı vergi ve sosyal güvenlik primine kesiliyor. Yani aldığınız ücretin 4’te 1’i vergilere gidiyor. Bu çağrı gerçekten önemli hem işverenler tarafımızdan hem sivil toplum örgütlerimiz tarafından hem de hükümet tarafından önemli anlamlarda bulunarak inşallah vergi oranlarının yüzde 10’na sabitlenmesi hususunda gerekli hassasiyeti iktidarın göstereceğini biliyoruz. İnşallah bu çağrımız karşılık bulacaktır bu konuda da bakanlığın çalışma yaptığını biliyoruz.

Diğer gündem de kapsam dışı kalan arkadaşlarımız. Türkiye’de yerel yönetimler dahil olmak üzere yaklaşık 9 bine yakın Kamu çalışanının taşeron sistemi üzerinden kadroya geçirilmesi önemli bir devrim niteliğindedir. Ama çalışanlarımızın özellikle sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışanların yaklaşık 28 bini kapsam dışında” dedi.

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut Şube Başkanı Hatice Bağcıoğlu güven tazeledi.