Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Konya Yüksek Hızlı Tren Garı, Kayacık Lojistik Merkezi temel atma törenine katıldı. 
AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun da konuştuğu törende, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile bölge milletvekilleri hep birlikte butona basarak, YHT istasyonu ve Kayacık Lojistik Merkezi ile uzaktan bağlantı kurularak Konya YHT Garının temeli atıldı.
Törende Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Gecemizi gündüzümüze kattığımızdan hiç şüpheniz olmasın. Lojistik merkezleri sadece Konya'da yapılmakla değil Türkiye'nin her yerinde yapılmakla birbirini destekliyor olacak. Karaman'ın lojistik merkezinin de 3 Ekim'de tekliflerini alacağız, ihale sürecini başlattık. Kayseri-Aksaray-Konya-Antalya hızlı tren projesi bu şehirleri birbirine bağlamak için proje çalışmamızı yürütüyoruz. Bunu da bir an önce bitirip ülkemizin hizmetine sunacağız" diye konuştu.