Karaman-Mersin Sertavul Tüneli ve Medreselik Viyadüğü temel atma töreni ile Karaman-Konya Hızlı Tren hattında incelemelerde bulunmak üzere Karaman'a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, partisinin düzenlediği Siyaset Akademisi'ne katılarak burada Karaman’a yapılan ve yapılacak olan yatırımları değerlendirdi.

Bakan Arslan, Karaman’a çok ciddi yatırımların yapıldığını ve devam ettiğini belirterek, şunları aktardı;

“Karaman’da 19 km bölünmüş yol varken şimdi 141 km yol var, hiç sıcak asfalt yokken 255 km var, Karaman çevre yolunu inşallah bitirmek üzereyiz tam 203 milyonluk bir proje ve yine Karaman, Bucakkışla, Ermenek arası 152 milyonluk bir projeyle bölünmüş yol ve sekal hale getiriyoruz önümüzdeki yıl bitecek. Taşkent Adiller ayrımı Sarıveliler Taşkent Alanya ayrımı kısmı 12 km ve 32 milyonluk bir proje önümüzdeki yıl bitiriyoruz. Tepebaşı Ermenek ayrımından Başyayla, Sarıveliler, Taşkent ayrımına kadar olan 26 km’lik yolu bu sene bitiriyoruz. Karaman, Kılbasan, Konya, Karapınar ayrımı 33 km 30 milyonluk bir proje muhtelif yerlerini sıcak asfalt yaptık önümüzdeki yıl bitiriyoruz. Ayrancı, Erdemli yolu 54 km 91 milyonluk bir Proje bir kısmını sıcak asfalt hale getirdik diğer kısmını da önümüzdeki yıl bitireceğiz. Mut, Ermenek yolu önemli bir proje 38 km 176 milyon sıcak asfalt hale getiriyoruz. Burada Çamlıca viyadüğünü yapıyoruz. Eğik askı konsol köprü dediğimiz bir tipte köprü dünyanın bu nitelikte yapılan ikincisi ve geçilen açıklık anlamında düşünürseniz de dünyanın bir numarası oluyor. Ermenek, Güneyyurt yolu 46 km 143 milyon buda sıcak asfalt hale getiriliyor iki yıl içerisinde bitirilecek. Sertavul tüneli bağlantı yolları var, Medreselik viyadüğü var bunlarda çok önemli ve iki sene içerinde bitireceğiz tam 354 milyon lira. Konya, Karaman Arası sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor 213 milyonluk proje bunu da bir sene içerisinde bitirmiş olacağız. Konya, Karaman hızlı treni Karaman için çok önemli alt yapıyı bitirdik dizel işletmecilik başladı bu sene elektrikli hale sinyalli hale getireceğiz ve bu sene sonuna kalmadan Karamanlı Konya üzerinden İstanbul’a, Konya üzerinden Ankara’ya hızlı treni kullanabilir hale gelecek ve bu proje 813 milyon. Bununla da yetinmiyoruz Karaman Ulukışla arası başladı inşaat devam ediyor çokta önemli 135 km ve yüzde 30’u bitmiş durumda önümüzdeki sene elektrikli hale sinyalli hale getirilmesi çalışmasını da başlatmış olacağız. Tabi burada kalmayacak oradan Yenice’ye, Adana’ya, Mersin’e, Gaziantep’e, Şanlıurfa’ya kadar gitmesi gerekir. Ulukışla Yenice’ninde projesini hazırlıyoruz sondajlar tamamlandı 2-3 ay içerisinde bitirip buranında yapım ihalesine çıkmış olacağız. Böylece Karaman hem İstanbul üzerinden Avrupa’ya, Ankara üzerinden doğuya Karadeniz’e ve yine Ulukışla üzerinden Akdeniz’e oradan Gaziantep’e, Şanlıurfa üzerinden Irak’a, Suriye’ye kadar bağlanabilecek bir demir yolu ağına kavuşmuş olacak Karaman’ımıza hayırlı uğurlu olsun.

Karaman’ın ihracatı 40-50 milyon dolarlardan 300 milyon doların üzerine çıktı rakamlar bu kadar yükselince Karaman’a hızlı tren gelince, Karaman’ın konvansiyonel kredinin standardı yükseltilince bu kadar bölünmüş yolda yapılınca birde Lojistik merkez lazım. Karaman Lojistik Merkezini başbakanımız Konya’da iken açıkladı ihalesini yaptık ve bir ay içerisinde biz ihale süreçlerini bitirip bir buçuk iki ay içerisinde gelip sizlerle orayı da başlatmış olacağız ve önümüzdeki yıl bittiğinde emin olun Karaman’a hem istihdam anlamında önemli bir destek verecek hem de ekonomisine çok ciddi katma değer oluşturacak. Elbette sadece o değil organize sanayi bölgelerinin yük merkezlerinin de demir yolu koridoruna bağlanması Karamanlıların beklediği bir müjdedir, müjdeyi de buradan verelim.

Karaman havalimanı ihalesi yapıldı, teklifleri aldık, değerlendirilmesi yapılıyor, yaklaşık on gün içerisinde ön yeterlik değerlendirmesini bitiriyoruz hemen arkasından fiyatlarını alacağız 1-1,5 ay içerisinde bu süreçler bitecek ve gelip hep birlikte vekillerimizle, il başkanımızla belediye başkanımızla elbette ki sizin evladınız olan benimde arkadaşım olan Kalkınma Bakanımızla birlikte onunda temelini atacağız. Sadece alt yapının bedeli 160 milyon bir de terminalini düşünürseniz çok daha iyi olacak. Dolayısıyla Karaman sadece karayoluyla, sadece demir yoluyla ve dolayısıyla demiryoluyla bağlandığı deniz yoluyla değil aynı zamanda hava yoluyla da tanışmış olacak buda ülkemizin geldiği noktayı göstermesi adına çok çok önemli bu da Karaman’ınızın diğer 80 ilimizle geldiği nokta göstermesi adına önemli.”