Karaman Sivil Toplum Platformu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde düzenlenen bahar şenlikleri hakkında basın açıklaması yaptı.

Platform sözcüsü Tevfik Baran: “Öğretim yılının sonuna yaklaştığımız şu günlerde, üniversitelerde mezuniyet törenleri ve bahar şenlikleri başladı. Üniversitemizde de bahar şenlikleri adı altında bazı programlar ve konserler tertip edildi. Yapılan bu şenliklerdeki bazı görüntüler ne yazık ki aziz milletimizin inanç, kültür ve değerlerinden uzaktır.

Üniversitemizde daha önce düzenlendiği gibi tabi ki de şenlikler düzenlenecek. Ama bu şenlikler yapılırken programın içeriğinden, davet edilen konuklara, alınacak güvenlik önlemlerine kadar birçok faktör göz önünde bulundurulmalı ve olabilecek bazı olumsuzlukların önü program tertip edilirken alınmalıydı.

KMÜ de bu yıl düzenlenen bahar şenlikleri adı altındaki programlarda maalesef üniversitemize yakışmayacak görüntüler sergilendi ve sergilenmeye devam ediyor..

Bizler Karaman Sivil Toplum Kuruluşları olarak üniversitemizin elbette ki her türlü akademik başarısını ve yine her türlü kültür, sanat faaliyetlerini destekliyoruz. Ancak bahar şenlikleri adı altında özellikle akşam saatlerinde yapılan konser programlarında üniversitenin bir açık hava meyhanesine dönmesinden ve bazı gayri ahlakı rezillikleri asla kabul etmiyoruz. Üniversitemize ve şehrimize yakışmayacak bu görüntülerin oluşması, üniversitemizin ciddi bir yönetim zafiyeti ve öngörüsüzlük içerisinde olduğunun da göstergesidir.

Değerlerimize, inancımıza ve Karaman’ımıza yakışmayan bu organizasyonun bir an önce durdurulmasını istiyoruz” dedi.