Gerçekleşen ziyarette gazetemiz yetkilisiyle bir süre sohbet eden Muhammet Baran Aslan, yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren gazetemiz yetkilisi, Muhammet Baran Aslan ve beraberindeki Enes Gürbüz’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

MUHAMMET BARAN ASLAN KİMDİR?

Yazar, şair Muhammet Baran Aslan 1999 senesinde  Şanlıurfa’da  dünyaya geldi. Bekâr olan yazar  ilk ve orta öğrenimimi memleketimde tamamladı. Şuan Hacettepe Üniversitesinde Tarih bölümünde tahsil görmekte.

Daha önce satranç, bilgisayar, resim, halk oyunları, Almanca, İngilizce, Osmanlıca, Farsça, Kaligrafi, işaret dili, yazarlık, basketbol, voleybol, blog yazarlığı, mobbing, teopolitik okuma, diksiyon-hitabet, iletişim teknikleri, uzay gözlem, temel ilk yardım teknikleri, afet bilinci, reklamcılık, beden dili, dijital pazarlama, fotoğrafçılık,  temel hukuk eğitimleri aldı, kurslara gitti.

Kızılay, LÖSEV ve TEMA gönüllüsü olan yazar Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ile Türkiye Yazarlar Birliği’nin programlarına katılmakta ve İLESAM, Van Kültür ve Sanat Platformu üyesi olup Şanlıurfa La’edri Edebiyat Kulübü Eş Başkanlığı, Ehl-i Suffe Gençlik Ankara ve Şanlıurfa Temsilciği, Devlet-i Aliyye Ocakları Hacettepe Üniversite Başkanlığı, Birecik Medrese-i Yusufiyye Topluluğu Liderliği ve Bir’iz Edebiyat, Kültür Ve Eğitim Derneği Gençlik Kolları Başkanlığı vazifelerini yürütmektedir.  Daha önce Mehmet DOĞAN, Necip TOSUN, Musa Kazım ARICAN, Fazile Aşar AYDINALP, Mustafa IŞIK, Adem YAZAR, İbrahim BEKLER, Mehmet Adil OYMAK, Zehra Ali YÜCEL  ve  Osman AYTEKİN gibi sanatkarlardan/edebiyatçılardan dersler aldı.

2019’da yaptığı Kıbrıs seyahatinden sonra “ Kıbrıs Notları” isimli eserini kaleme aldı ve gözlemlerini tefrika halinde yayınladı.

KİTAPLARI:

Şimdiye kadar; İzmir Yürekli Şiirler, Ve Cemre Kağıda Düştü, Bir Şiir Bırak, Kalan Edebiyat, Çığlık Edebiyat, Kolektif Edebiyat, Çok Yalnızım Sevgili Seyirciler, Antoloji Türkiye, Edebiyat Parkı, Edebiyat Kulübü, Yaşamak, Bir Düş Bir Şiir, Bir Düş Bir Öykü, Visal, Aden Lina’ya Mektuplar, Usta Şair  gibi  antolojilerde – derlemelerde eserleri yer aldı.

YOLLAR VE YOLCULAR

(Sessiz, sakin, küçük ve huzurlu bir beldeye. Ermenek'e ...)

Eskalini sırtlanıp sanki cümle cihanın

Düştüğüm bir zamandı bilmediğim bir yola.

Ruhuma hapsettiğim dinmeyen efkarımın

Adeta dağıldığı bir haneydi, bir yuva...

****

Acaba kaç pranga söküldü bedenimden?

Acaba kaç hüznümü gömdüm orda toprağa.

Ağaç rengi bir diyar varmış da ciğerinden

Bir parça bırakırmış uğrayanlar orada.

****

O kesif tepelerin ardından el sallayan

Bir gelinlik kız gibi seyrettim Ermenek'i

Ömrümce görmediğim bir huşu, pınarından

Akıyordu adeta pâk etmek için bizi.

****

Kayalar vardı bir de dev misali kayalar

Kayalar ki gök rengi, göl rengi ve çöl rengi.

Her biri mazisine ışık tutan aynalar

Gibi karşılıyordu ta girişte bizleri.

Zarafet kokuyordu sanki cümle çiçekler.

Şiir dökülüyordu adeta şelaleden

Hiç aşık olunur mu bir beldeye birader.

Olunurmuş işte bak ki bir misaliyim ben.

Muhammet Baran ASLAN ( Baranî ) - 2021