11 Ekim Dünya Kız Çocukları günü nedeniyle müdürlüğümüz Çocuk Hakları il Komitesi Tarafından ilimizde sanatsal sportif ve eğitsel alanda kız çocuklarını en iyi şekilde temsil eden kızlarımız ödüllendirildi.

Müdürlüğümüz makamında gerçekleştirilen törende milli yüzücü Neslihan Kılıçoğlu, okul sporları taekwondo Türkiye şampiyonu Fatma Güldoğan ve judo dalında kategorisinde Türkiye şampiyonu olan Ezgi Karademir’e plaket sunumu gerçekleştirilmiştir.

Kendi kategorisinde 20 Türkiye şampiyonluğu bulunan Neslihan Kılıçoğlu sekiz yaşında iken tedavi amaçlı olarak başladığı yüzme sporunda ilk madalyasını 2012 nisan ayında İstanbul’da almıştır. Kendi engel grubunda Avrupa barajını iki kez aşmasına karşın sağlık sorunları nedeniyle Avrupa Şampiyonasında yarışamamıştır. 2015 yılında tüketici haftası konulu resim yarışmasında Karaman üçüncüsü olmuştur. Halen ilimizde bir özel okulda öğrenim görmekte olan Neslihan Kılıçoğlu akademik başarısı ile de göz doldurmuştur. Doğuştan gelen engeli sportif, sanatsal ve eğitsel alanlarda kendini kanıtlamasına engel olamamıştır. En büyük desteğini ailesinden alan Neslihan Kılıçoğlu sağlık durumu el verdiği ölçüde ve doktorlarının izni doğrultusunda bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğini beyan etmiştir.

Karaman Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Karaman Çocuk Hakları İl Komitesi olarak bugünü ve yarını aydınlık gençlerimizi tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyor örnek çalışma başarı ve azimlerinden dolayı tüm kız çocuklarımız adına teşekkür ederiz.