Ankara’da 9-10 Aralıkta “Güçlü Bilekler Güçlü Gençler” temasıyla düzenlenen Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Şampiyonasında 55 kg’da engelli kategorisinde yarışan ve Türkiye 2.’si olarak Milli Takıma girmeye hak kazanan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kemal Pınar ile okul sporları genç erkekler A kategorisi güreş müsabakasında takım halinde il birincisi olan öğrenciler Kerem İnce ile Yasin Aşık, Okul Müdürü Muhammet Ali Fatih, Beden Eğitimi Öğretmeni Seyhan Selağzı ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti.

Türkiye genelinde gençlerde sporu teşvik etmek, bir spor dalı olarak fazla bilinmeyen ata sporu olan bilek güreşini gençlere tanıtmak, sevdirmek, yetenekli sporcuları tespit etmek, spor dünyasına kazandırmak, engelli başarılı sporcuları bulmak ve başarılı olanları ödüllendirmek amacıyla düzenlenen gençler ve büyükler bilek güreşinde 55 kg’da engelli kategorisinde yarışarak Türkiye 2.’si olan ve Milli Takıma girmeye hak kazanan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kemal Pınar ile güreş müsabakalarında takım halinde İl birincisi olan öğrencilerden Kerem İnce ile Yasin Aşık İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek başarılı sporcuları tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, hayatın zorluklarını yaşayarak elde edilen başarıların daha değerli olduğunu söyledi. Kuntoğlu, “Öğrencilik yıllarımızda bizler de zorluklar yaşadık. Ama okumak için vermiş olduğumuz mücadelede çok güzel kazanımlar elde ettik. Günümüzde ise devletimizin eğitime ve öğrencilere sağladığı imkanlar eskiye oranla çok iyi. Artık öğrencilerimiz özel okul şartlarında okullarımızda eğitim görüyor. Bizim görevimiz sizlere imkanları sağlamaktır. Öğrenciler olarak sizlere düşen görev ise eğitiminizi en iyi şekilde tamamlayıp, ülkemizi gelecekte daha iyi yerlere taşımaktır.  Başarılı olmak için önce disiplinli bir şekilde çalışmalısınız. Başarı tevazu ile doğru orantılı olmalıdır. Ne kadar başarı elde ederseniz o kadar tevazu sahibi olmalısınız. Çünkü sporcu saygılı, efendi, dürüst ve nazik olmalıdır. Elde ettiğiniz başarılardan dolayı sizleri tekrardan tebrik ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu başarılı sporculara hediye vermesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.