Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda, Karaman 3’üncüsü ve Türkiye 2949’su olan Halk Eğitim Merkezi Öğrencisi Cuma Ali Coşkun, Halk Eğitim Merkezi’ndeki YGS hazırlık kursunun verdiği başarıyı dile getirerek başarısının disiplinli ve planlı çalışmaya bağlı olduğunu söyledi.
Küçüklük hayalini ve Halk Eğitim Merkezinin kendisine verdiği başarıyı dile getiren Coşkun; “Küçükken ben hep tarihçi olmak istemişimdir. Ama günümüz şartları el vermediği için hem manevi hem de maddi yönden kendimi doyurabilecek tıp olduğunu düşünerek tıpa yöneldim bende. İlk sene istediğim bölümü kazanamadım. Bu yüzden 1 yıl daha çalışmak istedim. Sonrasında dershaneyle uğraşmak istemedim. Halk Eğitim kurslarının daha kaliteli olacağını düşündüm nede olsa devlet eliyle oluşturulan bir kurum. O yüzden burayı seçtim, ayriyeten ücretsizdi. İyi ki halk eğitim kurslarına gelmişim. Çünkü öğretmenlerimiz gerçekten istek ve şikayetlerimizi önemsedi. Öğretmenlerimiz gayet ilgili ve gerçekten branşlarında başarılı. Bunlar zaten yeterli bir kurumun başarılı olması için.” dedi.
Başarının sırrını da açıklayan Coşkun; “Sonuçta 100’üncü veya 1’inci olmadım Türkiye genelinde. Bir şey söylemek gerekirse, pratik yapmak gerekiyor YGS sınavı için. Pratik yapma imkanı da buldum Halk Eğitim Kurslarında. Disiplinli ve planlı çalıştım. Bu sürede sosyal aktivitelere de zaman ayırdım. Açıkçası hayvan gibi çalışmadım.” dedi.