Karaman’da son günlerde sokaklarda, hatta caddelerde dolaşan sahipsiz köpekler vatandaşların yoğun şikâyetine neden oluyor.

Son günlerde gazetemize gelen yoğun vatandaş şikâyetlerinin yanı sıra sosyal medyada da birçok fotoğraflı şikayetin yapıldığı başıboş sokak köpekleri ile ilgili yaptığımız araştırmada; 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunda, sokak hayvanlarının yerel yönetimler tarafından toplanarak rehabilatasyonunun (tedavilerinin) yapılmasının ardından 15 gün sonra alındıkları yere bırakılması madde hükmü gereği Belediye Hayvan Barınağında toplanan sokak hayvanları Kanun gereği alındıkları yere bırakıldığı öğrenildi.

Kanun böyle dereken ve Belediye yetkilileri de kanun gereği gerekli işlemleri yerine getirirken vatandaşlar ise duruma mutlaka bir çözüm bulunmasını istiyorlar.

Vatandaşlar, cadde ve sokaklarda sürüler halinde dolaşan köpeklerin özellikle bu kış günlerinde aç kalmaları nedeni ile saldırganlaşabileceğini belirtiyor ve konuya yetkililerin bir çözüm bulmalarını istiyor.

Gazetemizi arayan ve gelen bazı vatandaşlar, sabah erken saatlerde çocuklarını okula gönderirken ve öğleden sonra eve dönen çocukları için endişe duyduklarını, zaman zaman köpeklerin saldırılarına uğradığını belirten vatandaşlar da duruma yetkililerin bir çözüm yolu bulmalarını istiyorlar.