BELEDİYE YETKİLİLERİ ÇARESİZ

Daha önceden iğne yöntemi ile uyuşturularak yakalanan köpekler çıkan kanun ve hayvanseverlerin tepkisi nedeniyle çok zor yakalanmaya başlandı. Başıboş köpeklerin olası saldırısına karşın aileler, küçük çocuklarına okula kadar eşlik etmek zorunda kalıyor. Vatandaşlar, başıboş gezen köpeklerle ilgili belediyenin bir an önce tedbir almasını istedi.

Karaman Gündem Gazetesine açıklama yapan bir vatandaş, köpeklerin aç kaldığında yiyecek bulmak için cadde ortasında dolaştıklarını söyledi.

Onlarca başıboş köpeğin kendilerini tedirgin ettiğini belirtirken, "Çocuklarımıza saldıracaklar diye çok korkuyoruz. Sabah elimizde sopalarla çocuklarımızı okula götürüyoruz. Okul çıkışın da tekrar gidip alıyoruz. Çünkü köpekler çocuklara saldırmaya başladı. Barınağa alınırlarsa can korkumuz olmadan dolaşırız." dedi.

“CİDDİ BİR ÇÖZÜM BULUNAMIYOR”

Sayıları her geçen gün artan sokak köpekleri, özellikle sabah erken saatlerinde tedirgin ediyor. Gruplar halinde dolaşan köpekler, sabahın erken saatlerinde yoldan geçen vatandaşları korkutuyor. Vatandaşlar, sokak köpeklerinden kurtulmak için yetkililere çağrıda bulunarak, köpeklerin hem vatandaşları korkuttuğunu hem de zaman zaman saldırı girişiminde bulunduklarını söyledi. Belediyenin konuya çözüm bulması bekleniyor.

Başıboş köpekler yüzünden özellikle geceleri Üniversite Kampüsü içinde ve çevresinde yürümeye korktuklarını ve yetkililerin bu konuda ciddi bir çözüm bulamadığını söyleyen üniversite öğrencileri, “Bu köpekler akşamları ve sabahın erken saatlerinde toplu halde dolaşıyorlar. Gittiğimiz yollar köpekle doldu. Özellikle bayan öğrenci arkadaşlarımız köpeklerden çok korkuyor. Gece öğretiminde okuyanlar ise bu köpeklerden daha çok fazla rahatsızlar” ifadelerini kullandılar.

Vatandaşlar, başıboş halde dolaşan köpeklerin bir barınağa götürülmesini veya güvenli ortamlara salınmasını istiyor.