Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı yayınladığı mesajda; “Halkımızın haber alma özgürlüğünün sağlanmasında, bilgiye ulaşılabilmesinde ve şehrimizin sorunlarının dile getirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen ve bu büyük sorumluluğu yerine getirebilmek için büyük bir özveriyle çalışan gazetecilerimizin, basın çalışanlarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, basın kuruluşlarımızın işlevlerini ve sahip oldukları önemi “Basın başlı başına bir kuvvet, bir okul ve bir rehberdir” sözüyle en iyi şekilde ifade etmiştir. Ben de, bu şehre, bu ülkeye ve insanlarımıza sağladıkları katkılardan dolayı kıymetli basın çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.

Sahip olduğumuz “Üretken ve Çözüm Odaklı Belediyecilik” anlayışımızda birlikte hareket edeceğimiz, fikirlerimizi projelerimizi paylaşacağımız ve birlikte değerlendireceğimiz en önemli çözüm ortaklarımızdan birisi hiç şüphesiz ki basın yayın kuruluşlarımız olacaktır. “Ben yaptım oldu” gibi, şehrimize ve insanımıza hiçbir şey kazandırmayan bir anlayış içerisinde değil, ortak akıl ve istişare mekanizmasını en etkin şekilde kullanarak en iyiyi ve en doğruyu yapmanın derdinde olacağımızı da belirtmek istiyorum. Yerel yönetim olarak basın çalışanlarımızın çalışma şartlarının daha da iyileştirilebilmesi için de gerekli tüm çalışmaları yine birlik beraberlik içerisinde yapacağımızı da buradan ifade etmek isterim.

Bu vesile ile özellikle şehrimizdeki basın yayın kuruluşlarımızın çok değerli temsilcilerinin ve çalışanlarının bu özel günlerini tekrar tebrik ediyorum. Kendilerine ve ailelerine sağlıklı, mutlu, huzurlu bir ömür ve mesleki hayatlarında başarılarla dolu nice uzun yıllar diliyorum.” dedi.