Başkan Kapar mesajında şu ifadelere yer verdi; "10 Kasım Türk Milleti için anma günü olduğu kadar, sahip olduğu milli ve manevi değerlere sahip çıkarak, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefimizi gerçekleştirme konusunda kararlılığını gösterme günüdür.

"Gazi Mustafa Kemal ‘in en büyük ideali, Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. O’nun hatırasının ortak hislerle yâd edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev bayrağını daha ilerilere taşımak olmalıdır.

Bizlere bıraktığı büyük mirasın sahipçileri olarak 10 Kasım gününde, O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken ülkemiz için canla başla çalışıyoruz. Bizlere işaret ettiği muasır medeniyet yolunda kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz. Doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten vazgeçmeden bunları hep beraber omuz omuza başaracağımıza inancımız tamdır.

Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere rağmen tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir. 10 Kasım Türk Milleti için anma günü olduğu kadar, sahip olduğu milli ve manevi değerlere sahip çıkarak, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefimizi gerçekleştirme konusunda kararlılığını gösterme günüdür.

Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."  dedi.