Atabay, mesajında; “15 Temmuz 2016 Tarihi, Türk Milletinin bağrından çıkan Peygamber Ocağı olan askeriyenin içerisinde koyun postuna bürünmüş bir grup azınlık aşağılık teröristler Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Hükümeti ve Türk Milletine karşı cılız bir darbe girişimine bulundular.

Bu darbe girişimi karşısında, Türkiye Cumhuriyeti Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanımız Binali Yıldırım, boyun eğmemiş ve dik bir duruş sergileyerek Türk halkını iradesine sahip çıkmak için sokaklara çıkmaya davet etmiş bu davet üzerine toplumun her kesimden her görüşten insanlar darbe girişimine karşı birlik, beraberlik ve demokrasiye olan inancını canı pahasına savunmuş ve karşı koymuş ve bertaraf etmiştir.

Türk halkının birlik ve beraberlik içerisinde ki dayanışması ve Allahın inayeti ile 15 Temmuz darbe girişimi başarısız olmuş ve önlenmiştir. Türk Halkı Ülkemizi yeniden karanlık dolu günlere götürmek isteyen FETÖ zihniyetine karşı Kahraman Türk Halkı Ülkemizin dört bir tarafında yekvücut olarak en başta milli iradeye, demokrasiye ve ülkemize sahip çıkma inancını tüm Dünya'ya bir kez daha göstermiştir.

Ülkemizin birliğine ve beraberliğine karşı yapılan bu haince saldırıyı tekrar kınarken, darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik görevlilerimiz, polisimiz ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.