Başkocagil açıklamasında; “Birlik ve beraberliğin güçlendiği, cömertlik ve tevazünün yeşerdiği, mübarek Ramazan ayını karşılamanın huzur ve hoşnutluğunu yaşıyoruz.

Bu mübarek ay hürmetine Adriyatik’ten Çin Seddine Türk-İslam Âleminde zulüm altında olan tüm soydaşlarımızın Cenab-ı Allah’ın merhameti ile feraha ulaşmalarını niyaz ediyor, terör belasına karşı canını hiçe sayıp vatanımızı savunan asker ve polislerimize Yüce Allah’ın yar ve yardımcısı olmasını diliyorum. Ayrıca son dönemde Müslümanlar üzerine oynanan oyunları yakından takip ettiğimizi belirtmek isterim şunu herkes bilmelidir ki Kudüs kırmızı çizgimizdir ve Filistinli kardeşlerimizin de yanındayız.

Peygamber Efendimizin bir hadisinde belirttiği gibi “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.” Ayrıca En bereketli ay olan Ramazan-ı Şerif ayında "ocağımız bir aşımız bir" kampanyamızı başlatıyoruz.

Bu ayda yaptığımız ibadetlerin kabul edilmesini, milletimizin birlik beraberliğimizin daim olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, bu duygu ve düşüncelerle Türk-İslam Âleminin ve Karamanlı hemşerilerimin Ramazan ayını tebrik ediyorum.