Başkan Çağlayan açıklamasına, "Partimizin 137. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımızı Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında video konferans yoluyla gerçekleştirdik. Karaman'ımızın bazı sorunlarını kendisine ileterek destek olmasını istedik." dedi.

Video konferans yoluyla gerçekleşen toplantıda söz alma fırsatı bulduğunu söyleyen Çağlayan, "Karaman'ımız için çok önemli olan 4 konu için Cumhurbaşkanımızdan destek istedik. Bunlar;

1- Gödet barajı nın kapalı sisteme acil olarak geçirilmesi gerektiği ve bunun Karaman için çok önemli olduğu belirtip yeterli ödeneğin ayrılması istedik.

2- Ulaştırma bakanımız Karaman'a geldiğinde hızlı tren Konya'ya test yolcu taşıma sürüşleri için 2021 baharı tarih olarak verilmişti erkene alınması istenince 2020 aralık ayına almıştı. Bunun daha da erkene alınmasını Cumhurbaşkanımıza önemle rica ettik.
 

3- Çevre yolunun bir an önce bitirilmesi için yeterli ödeneğin ayrılması için Cumhurbaşkanımızdan destek istedik.

4- Karaman Bucakkışla Ermenek yolunun ödeneğinin artırılarak bir an önce açılması gerekliliği aktarıp Cumhurbaşkanımızdan destek istedik.

İsteklerimizi tek tek not alan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a öncelikle şahsım ve Karamanlı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. " dedi.
Üreticilerimizin 30 senedir özlemle beklediği tarihi proje olan Gödet Barajı sulama amacıyla 1983-1988 yılları arasında inşaa edilmiştir. Kapalı sulama sistemi İhale izni alınabilmesi için ödeneğinin ayrılması gerekmektedir. Kapalı sulama sistemine geçildiği takdirde sulama kapasitesinin iki katına çıkması beklenirken, bu da Karaman tarımını ve çiftçisini direk etkileyip, tarıma dayalı sanayimize de katkı sağlayacaktır.

GÖDET BARAJININ SULAMA ALANLARI
1.Karaman Merkez

2.Kılbasan köyü
3.Bölükyazı köyü
4.Çakırbağ köyü
5.Çiğdemli köyü
6.Göztepe köyü
7.Hamidiye köyü
8.Mesudiye köyü
9.Yuvatepe köyü
10.Yazılı köyü
11.Dereköy köyü

Yapımına Ocak 2016 da başlanan Karaman Konya hızlı tren hattının altyapısı ve üstyapısı bitmiş durumda. Sinyalizasyon için çalışmaları devam ediyor. Karaman Konya hattının uzunluğu 100 kilometre 2021 baharına bitmesi bekleniyor. Yine Karaman Ulukışla hattı da faaliyete geçmesiyle Akdeniz'e bağlanılmış olacak.

2014 yılında başlanan Karaman Çevre yolu tamamlandığında Karaman daha modern bir ulaşım imkanına ulaşacak. Üzerinde viyadük ve akıllı kavşakların bulunduğu yeni çevre yolunun son derece modern olacağı bekleniyor.

Karaman Bucakkışla Ermenek yolunun tamamlanmasıyla Karamandan Alanya 'ya ortalama 2,5 saatte ulaşılması bekleniyor.