Abidin Çağlayan, yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Partinin iktidara gelmesiyle birlikte demiryolu bir devlet politikası haline gelmiştir. Yüksek Hızlı Tren projeleri başta olmak üzere mevcut sistemin modernizasyonu, ileri demiryolu sanayisinin geliştirilmesiyle demiryolları ülkemizin en dinamik sektörlerden birisi haline geldi.

Bildiğiniz gibi ilimizde bulunan demiryolu Sultan 2. Abdülhamit döneminde 1900'lü yılların başında hizmete açılmıştır. Bu tarihten 1 asır sonra o dönemki Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan hemşerimiz Sayın Lütfi Elvan'ın katılımıyla Karaman-Konya hızlı tren hattının temeli atıldı. Bu projenin tek amacı hızlı ve kısa sürede diğer büyük illere seyahat değil aynı zaman ileriki dönemlerde bu hattın Mersin limanına kadar ulaşması ile birlikte Karaman'da üretilen tarım ve sanayi ürünlerinin dünya pazarlarına hızlı rekabetçi ve seri bir şekilde sunulmasını sağlamaktır.

AK Parti hükümetlerinin ve Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ın Karamana kazandırdığı ve bizzat temelini attığı Konya – Karaman arasındaki hızlı tren projesi alt ve üst yapı anlamında tamamlanmıştır.

13 Aralık 2018'de Ankara’da meydana gelen hızlı tren kazasında 9 kişi hayatını kaybetmiş, 84 kişide yaralanmıştı. Bu kazadan sonra tamamen insan odaklı can güvenliği ön planda tutularak sinyalizasyonu tamamlanmamış hiçbir Yüksek Hızlı Tren hattının faaliyete geçirilmemesi kararı alındı.

Bu süreçte Karaman – Konya hızlı tren hattında daha en başından sinyalizasyon ihalesine çıkılarak ileride oluşabilecek olumsuz, üzücü maddi ve manevi kayıpların önüne geçilmeye çalışılmıştır.
 

Bugün geldiğimiz noktada yüklenici firma ve mücbir sebeplerden kaynaklanan gecikmeler olsa da sinyalizasyon düzenlemesi son aşamaya gelmiş bitmek üzeredir.

Yeni Yüksek Hızlı Tren hattı inşa sürecinde Karaman – Konya tren garları arasında düzenli olarak Raybüs ve otobüs seferleri konularak hemşerilerimizin mağduriyet yaşamasının önüne geçilmiştir.

Bugüne kadar taş üstüne taş koyup ülkemize ve Karamanımıza katkı sağlayacak halkın yararlanacağı hiçbir hizmet üretmemiş, hiçbir dikili ağacı olmayan, ama yapılan her hizmeti eleştiren bir aidiyettin içerisinde olanlar, niteliksiz ve iyi niyetten uzak eleştirilerle gündeme gelip gündem oluşturmaya çalışmakta.

Sanki ülkemizin birçok ili Yüksek hızlı tren hizmetinden faydalanıyor da Karaman bu hizmetten mahrum bırakılmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmakta.

Avrupa ve dünyanın farklı ülkelerinde görmeye alışık olduğumuz hızlı treni ülkemize kazandıran da diğer büyük projelerde olduğu gibi yine AK Partidir. Türkiye’de 2009 yılında başlayan hızlı tren hattı yatırımları, bugün 1233 km ulaşmış durumda. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 vizyonu çerçevesinde ortaya koyduğu hedef 10 bin km.

Şu anda hali hazırda Türkiye’de sadece 7 tane ilimiz hızlı tren hizmetinden faydalanmakta. Bunlar Ankara, Konya, Eskişehir ve İstanbul güzergâhı avantajından faydalanan Bilecik, Sakarya, Kocaeli gibi genelde hepsi büyükşehir statüsünde olan illerimiz.
Karaman büyükşehir statüsü taşımayan ve hızlı tren hizmetine kavuşmuş olan ilk ilimiz ve Türkiye’de 8. ilimiz olacak Allah’ın izniyle. AK Parti gündüz başka akşam başka konuşan bir siyasi hareket değildir. “Halka hizmet hakka hizmet” sözünü kendisine ilke edinmiş, verdiği sözün ve başladığı projelerin daima sonuna kadar arkasındadır. Gemileri karadan yürüten bir ecdadın, denizin altına ray döşeyerek Asya'yı Avrupa'ya Marmaray ile bağlayan torunlarımı şehrimizin hızlı tren projesini bitiremeyecek?

Vizyon ve proje olarak musluk açmak tan ileri gidemeyen, ülke ve millet yararına çivi çakıp proje üretemeyenlerin bugüne kadar sürekli en güzel yaptıkları şey eleştirmektir ve taşlamaktır.


AK Partinin iktidarda olduğu son 18 senedir yapılan hizmetleri ortadadır. Verilen hizmetler, yapılan projeler halkımızın gönlünde yer bulmuş ki halkımızda bu hizmetleri karşılıksız bırakmayarak AK Partiyi iktidardan iktidara taşıyarak kendisine hizmet etmesi noktasında tekrar tekrar görevlendirmiştir.

Korona virüs salgını sürecinde hükûmetimizin aldığı tedbirler ve kısa sürede projelendirilip hayata geçirilerek halkımızın kullanımına sunulan dünya çapındaki projeler ortadadır. “Biz Bize Yeteriz” diyerek halkımızı birlik, beraberlik ve dayanışmaya davet eden Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına halkımızın gösterdiği hassasiyet, duyarlılık ortadadır. Biz bugüne kadar hep olduğu gibi bundan sonrada halkımızın engin ferasetine güveniyoruz. Hizmet AK Partiden, takdir halkımızdan. Karamanlı hemşerilerimizin diline pelesenk olmuş “Yaparsa yine AK Parti yapar” sözünü hiçbir zaman kara çıkarmayan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada halkın yararına olan hiçbir hizmeti hiçbir projeyi yarı yolda bırakmayacak inşallah. Birçok konuda olduğu gibi Karamanımız yine AK Parti iktidarında bu hizmete kavuşacak inşallah.

Merhum Mehmet Akif’in bir sözü vardır “Ölen insan mıdır ondan kalacak şey eseri bir eşek göçtü mü ondan da nihayet semeri” der. Bizler hepimiz faniyiz. Asıl olan geride hayırla yad edilecek kalıcı eserler bırakmış olabilmektir” ifadelerine yer vedi.