Projesi Karaman Belediyesi tarafında hazırlanan ve 3 bin 800 metrekarelik bir alanda çalışmaları devam eden Ahmet Yesevi Camii'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hayırsever vatandaşların yardımları ile yaptırılan camii de 2 bin kişi aynı anda saf tutabilecek. Ayrıca cami sahip olduğu fonksiyonları ile de dikkat çekiyor. Cami tamamlandığında şehrin en büyük camisi olacak. 
Devam eden çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti; " Belediyemiz tarafından projesi hazırlanan camii inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor. Üstü kapalı musallası, cenazeler için yıkama yeri, soğutma bölümleri, taziye salonları ve diyanet vakfı tarafından itfaiyenin bulunduğu alana yapılacak olan müftülük hizmet binası ile birlikte Ahmet Yesevi Camisi, ülkemizin örnek teşkil edecek yapılarından biri olacak. Bildiğiniz üzere burası vatandaşlarımızın destekleriyle yapılıyor. Camii'nin yapımına katkı sağlayan bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum."
Başkan Çalışkan "Hain Terör Örgütü'nün Kutsal Değerlerimize Saldırılarını Şiddetle Kınıyorum"
Diğer yandan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü pkk nın hain saldırıları sonucunda yanan tarihi Fatihpaşa Camisi (Kurşunlu Camisi)'ne değindi. Başkan Çalışkan "Hain terör örgütünün, Ecdadımız Osmanlı tarafından yaptırılan Kurşunlu Camii'ne yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyorum. Tarihi miraslarımıza ve kutsal değerlerimize uzanan kirli eller kırılsın" dedi.